Kalbimizi çalan 5 unutulmaz yaz filmi

Share

Yaz mevsimleri içimizin kıpır kıpır ettiği, kanımızın kaynadığı, kızgın kumlardan serin sulara atladığımız, bol bol anı biriktirdiğimiz zamanlar… Yaza merhaba dediğimiz şu günlerde eğer kışın miskinliğini halen üzerinizden atamadıysanız bu filmler size panzehir gibi gelecek.

Gri bulutlar yerini masmavi gökyüzüne ve parlak bir güneşe bıraktı. Ara sıra yağmuru ve rüzgârı ensemizde hissetsek de dolaplarımızı yazlık giysilerle donattık bile. Daha bir yaz havasına bürünmek isteyenler için rengarenk yaz sahneleriyle içimizi açan filmlerden mini bir derleme hazırladık. İzleyin içiniz ısınsın!

İşte karşınızda en iyi 5 yaz filmi:

5- Vicky Cristina Barcelona (Barselona Barselona)

Vicky, Cristina ve İspanya’da bir yaz tatili… Gayet sıradan gibi durabilir ama ‘bir Woddy Allen dokunuşuyla’ ortalık bir anda toz duman olabilir. Haliyle filmde bu etki kendini serim-düğüm-kördüğüm- çözüm şeklinde gösteriyor.  Çok yakın iki arkadaş olan Vicky ve Cristina, İspanya tatilleri sırasında gizemli bir sanatçıyla tanışırlar. Bu tanışma onlara bambaşka bir dünyanın kapılarını açar. Vicky de Cristina da farklı karakterlerine rağmen aynı maceranın heyecanına kapılırlar. Filmin teması ise ‘aşkta ve sanatta’ her şey mübahtır.  Filmde günümüz insanının duyarsızlığına da “Binlerce yıllık uygarlığın ardından, insanoğlu hala sevmeyi öğrenemedi” repliğiyle güzel bir taş atılıyor.

4- Before Sunrise (Gün Doğmadan)

Viyana sokakları arasında bir yaz macerasına ne dersiniz? Cevabınız ‘tabii ki de evet’ ise o zaman bu film sizin için çekilmiş. Viyana treninde tesadüf eseri tanışan Celine ile Jesse’nin bir günlük hikâyesinin anlatıldığı Before Sunrise, izleyip de unutamadığımız filmler kategorisinde yer alıyor. Celine ve Jesse bir an trendeyken bir an sonra kendilerini Viyana sokaklarını gezerken buluverirler. ‘Gün doğmadan önce’ yaşadıkları, ikisinin de hayatında unutulmaz izler bırakır. Eğer kaderlerinde tekrar karşılaşmak varsa, kadere kim engel olabilir? Ve hikâye yıllar sonra kaldığı yerden devam ettiyse (Before Sunset/Before Midnight) sizi kim durdurabilir?

before sunrise ile ilgili görsel sonucu

3- Mine Vaganti (Serseri Mayınlar)

Bir aile, bir ömür, birkaç sır… İtalya’da yaşayan Cantoneler’in sıradan hikâyesi, günün birinde bir çıkmazla karşılaşır. Hani aileler, çocuklarını belirli kalıplara yerleştirir ve o kalıpların içinde yaşamalarını bekler ya (Ah ne büyük hata)…  Mine Vaganti ile tabuları yıkmaya çalışan Tomasso ve Antonio’nun yaşadığı girdap bizi de içine alıveriyor. Bu sırada bilgelikle kutsanmış Cantoneler’in aile reisi ‘nonna’ (büyükanne), kaderin iplerini eline almaya karar veriyor ve hayattaki en şık ölüm sahnesi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir yaz mevsiminde geleneklerine körü körüne bağlı bir ailenin kökleri derinden sarsılıyor. Yaz, İtalya, makarna ve Mine Vaganti: İşte muhteşem dörtlü!

mine vaganti ile ilgili görsel sonucu

2- 50 First Dates (50 İlk Öpücük)

Hazırlanın Hawaii’ye gidiyoruz! Lucy ve Henry’nin hayatlarına misafir oluyoruz. Tanıştırayım Henry… Kendisi hayatından pek memnun olan bir doktor. Hawaii’de yaşıyor, memnun olmaması imkânsız dediğinizi duyar gibiyim. Neyse… Henry her ne kadar hayatından memnun olsa da Lucy ile tanıştıktan sonra aslında bir şeylerin eksik olduğunu hissetmeye başlar. Bu cümledeki anahtar kelime Lucy idi. Tanıştırayım Lucy… Kendisi nasıl desem biraz unutkan. Biraz değil bir hayli unutkan aslında. Geçirdiği kaza sonrası kısa süreli hafıza kaybına uğruyor. Hatırlayabildiği zaman dilimi ise sadece 12 saat. Sonra sil baştan. Lucy böyle bir hayat hüküm sürerken Henry de her gün Lucy’yi kendine aşık etmenin yollarını arıyor. Sil baştan… Anlayacağınız Hawaii’de unutulmaz bir hikâye sizi bekliyor!

50 first dates ile ilgili görsel sonucu

1- Grease

Yaz mevsimi demek yaz aşkı demek! Dolayısıyla yaz filmleri listemizin birinci sırasında tatlı bir yaz aşkı yaşayan Danny ve Sandy’nin hikâyesinin anlatıldığı Grease yer alıyor. Yaz aylarının büyüsüyle birbirine aşık olan ikili, yazın bitmesiyle gerçek hayatlarına dönüyor. Danny’yi yaz tatilindeki kibar ve tatlı halleriyle hatırlayan Sandy, onun okulun en haylaz ve kaba çocuklarından biri olduğunu öğrenince hayal kırıklığı yaşıyor. Danny Sandy için değişmeye çalışırken, Sandy de biraz yaramaz kız olmaya karar veriyor. Sonrası ‘Summer Nights’ eşliğinde biraz dans, biraz müzik, bolca eğlence!

Keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...