Hızlı Zayıflatan Besinler

Share

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için beslenmenizde mutlaka olması gereken besinler vardır. Bu besinler hızlı zayıflatmanın yanı sıra sağlık için de oldukça faydalıdır. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte siz de fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz o zaman önce bu yazıyı okuyun sonra da okuduklarınızı hayata geçirmeye başlayın!Fit young woman with a large measuring tape

Bazı besinler vücudumuz için fazlasıyla yararlıdır. Hem metabolizmamızı hızlandırarak zayıflamamıza yardımcı olurlar hem de yaz ayları için ihtiyacımız olan vitamin değerlerine fazlasıyla sahiptirler. Yoğurt, yeşil çay, yulaf, enginar, yumurta ve kivi kilo verme konusunda bizlere en büyük yardımı olan besinlerdir.

Yoğurt

1

Hemen hemen bütün sofralarda yer alan yoğurt kilo vermek en doğru tercihlerden biridir. Framingham Kalp Sağlığı Çalışması’nda yoğurt tüketimi fazla olan kişilerde hipertansiyon gelişme riskinin düşük çıktığı görüldü. % 61 yağ yakımını da hızlandırdığından yaz için hazırlanan zayıflama diyetlerinde de yerini aldı. Kalsiyum ve protein oranın yüksek olması yağ yakımına yardımcı olması ile aynı zamanda tok tututcudur.

 Yeşil Çay

2

Özellikle Çin olmak üzere uzak doğuda sağlıklı yaşam için bol miktarda tüketilen yeşil çayın vücudu incelttiği selülitleri azaltır ve vücut direncini artırır. Metabolizmayı hızlandırır ve böylelikle kilo verme hızının artmasını sağlar. Günlük 2-3 bardak tüketilmesi yeterlidir.

Yulaf

3

Tahıllar içerisinde daha fazla çözünebilen posa içermesi ile öne çıkan bir tahıldır. Ayrıca demir, selenyum, manganez, çinko, E vitamini ve diğer B grubu vitaminlerinin iyi kaynağıdır. Yulaf tüketildikten sonra mideyi daha geç terk eder; böylece uzun süreli tokluk hissi sağlar. Sabah kahvaltısında ve diğer öğünlerde yulaf ezmesi, yulaf eklenmiş ekmek şeklinde tüketilirse gün boyu kana yavaş karışacak tahıl kaynağı alınmış olur.

Enginar

4

Sebzelerin arasından bizim için altın besin diyebiliriz. Son yıllarda yapılan birçok çalışmada sayısız faydası olduğu anlaşılan enginar, kalp damar sağlığı için ilaç niteliğinde bir fayda taşır. Özellikle karaciğer yağlanması olan kişilerde düzenli tüketildiğinde hem kilo kaybına hem de yağ kaybını hızlandırdığı için olumlu sonuçlarla karşılaşılmaktadır.

Yumurta

5

Sabahları yumurta gibi zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettikleri yapılan araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Yumurta yiyerek kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz. Yumurta A, D, E ve B grubu vitaminleri yüksek oranlarda içermektedir.

Kivi

6

C vitamini oranı yüksek olan bir meyvedir. Kivinin bitkisel besinleri DNA’yı korur, antioksidan özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kanı temizler, grip ve soğuk algınlığında tedavi edicidir. 1 adet kivi=46 kalori olduğu için öğle ve akşam öğünlerinden birinde 3 kivi yiyerek iştahınızı önemli ölçüde kesebilirsiniz.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...