Game of Thrones’ta Ak Gezenler ve Kış Geldi!

Share

Her bölümü merakla beklenen dizi Game of Thrones için 5×08 adeta bir dönüm noktasıydı.

Ned Stark’tan tutun da, başta kuzeyliler olmak üzere pek çok kişinin ağzından düşmeyen “kış geliyor (winter is coming) dizi için 5×08’de gerçekleşti.

Yazının bu noktadan sonrası, Game of Thrones 5×08’e dair spoiler içermektedir.

Kara Kale kumandanı Jon Snow, yabanilerle ortaklık kurmak için gittiğinde hiç de beklemediği bir sürprizle karşılaştı ve ak-gezenler yabanilerle bir avuç kargaya saldırdı.

İşte dizide yankı bırakan bölümle ilgili Ekşi Sözlük’ten birkaç izleyici görüşü:

IMDB sadece s05e08 için ayrı bir oylama yapsaydı rahat 9.9 puan alırdı. Efsane bir bölüm olarak akıllarda kaldı.

“Ned Stark boşuna “winter is coming” demiyormuş, bunu gördük sonunda. Kanım dondu, bu sezonun şu ana kadar, her dakikasıyla, açık ara en iyi bölümüydü.”

“Tyrion ile Khaleesi’nin diyalogları, arya’nın midye dolma işine girmesi ve jon snow’un nefes almadan izlediğim sahneleriyle sezonun şimdiye kadarki en iyi bölümüydü. Hatta son savaş sahneleri dizide şimdiye kadarki en heyecanlı sahnelerdendi. Khaleesi-Tyrion ve Jon Snow sahneleriyle dizi daha sürükleyici oluyor. Bu bölümün hiç baymamasının başka bir sebebi de sansa ve Sam’in sahnelerinin çok az olması olabilir. Bir de sanıyorum ki sezonda ilk 7 bölümü durgun yapıp son 3 bölümde coşmak Game of Thrones geleneği oldu. Sezonda ilk kez bir sonraki bölümü merakla bekliyorum.”

“Bu white walker’lara ( ak gezenler) verilen bebekler orduya subay oluyor galiba. White walker olmak için bebek olmak lazım demek. Kartlamış insanlar ancak zombi olabiliyor. Diye anladım ben.”

“Benim anlamadığım nokta bu wight’lar yani zombiler sadece ateşle ölmüyor muydu? İlk başta gelenler hemen okla öldü. Sonra kafalarında ok olup da hala “yaşayanlar” bi şey yokmuş gibi kapılardan girmeye başladı ki zaten olması gereken buydu. Ama savaşta bi yerlerine kılıç yiyenler hemen öldü. İlk sezonda Jon, Kara Kale’deki wight’ı doğramıştı ama yanana kadar bütün organları hareket ediyordu zombinin. Acaba bugün benim gözümden mi bi şeyler kaçtı? Bu arada sözlükte yaygın bi yanlış anlama gözlemledim. White walkerlar ölü değildir ayrı bi ırktır lakin ölü insanları ya da hayvanları zombi yapıp ordularına katıyolar. Bu zombilere ise wight denir.”

“Azor Ahai’yi ilan ettiler artık bunun lamı cimi yok. Valyrian çeliği ve longclaw hakkında bilinenler yazılmış fakat tekrarlamakta yarar var bu ikisi arasında doğrudan bir bağlantı yok, kitapta bariz gibi dursa da. Zaten burada olay Jon’un white walker öldürmesi değil. White walker takımının lideriyle arasındaki “elektrik”. Bu enteresan çekime o kadar çok vurgu yapıldı ki bu slim fit leather armorlu white walker abi eğer ölecekse bu jon snow elinden olacaktır benim için şu saatten sonra. Son on beş dakika gayet göz göze romantik dakikalar yaşamış bu iki karakterin arasına kim girebilir artık? Daenerys targaryen mı? Onda liderlik vasf.. Neyse.”

“White walker’lar yıllık yürüyüşlerini yaptılar. Artık 2016 Haziran’a kadar o taraftan aksiyon olmaz. Her sezon sonuna doğru yaşanan büyük savaş bu bölümde aradan çıktı. Demek ki Winterfell kuşatması ya bu sezon sonuçlanmayacak ya da olaylar daha değişik bir şekilde gelişecek.”

Game of Thrones’un beşinci sezonunda son iki bölüm önümüzdeki haftalarda yayınlanacak.

Game of Thrones’un 5×09 fragmanı:

Yorumlar: Ekşi Sözlük

You may also like...