Marilyn’in En Kötü Günü

Share

Beyzbol devi Joe DiMaggio ile Marilyn Monroe birbirlerine ilk görüşte aşık oldu. 14 Ocak 1954’te bu aşk, evlilikle sonuçlandı. Ancak mutlulukları sadece 9 ay sürdü. Kimilerine göre bu evliliğin bitmeye mahkûm olduğu daha en başından belliydi. Kimilerine göreyse bu gerçek bir aşktı…

MARILYN MONROE

Bu fotoğraflar, Marilyn’in 6 Ekim 1954 tarihinde Beverly Hills’teki evinin önünde, kocası DiMaggio’ya ‘şiddet’ gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açacağını basına duyurduğu sırada çekildi.

1

Joe DiMaggio’yla ayrılık arifesinde olan ve ağır bir depresyon yaşayan Monroe, terapistlerinin tavsiyesiyle güçlü sakinleştirici ilaçlar kullanıyordu. İlaçlara bağımlılığının azalması için bile ekstra ilaç içiyordu. Tüm bu depresyonun sebebi, Joe’nun Marilyn’den sinemayı bırakmasını istemesiydi. Evlilikleri bu yüzden bitmişti. Ayrıca Joe DiMaggio’nun Monroe’ya şiddet uyguladığı da söyleniyordu.

3

Monroe, Joe DiMaggio’yla boşandıktan sonra oyun yazarı Arthur Miller ile evlendi. Ancak bu evliliği 5 yıl sürdü. Boşanmalarının ardından, 1962 yılında, Marilyn Monroe tekrar Joe DiMaggio ile flört etmeye başladı. 8 Ağustos 1962’de eski kocası ona ikinci kez evlenme teklif etti; ancak Marilyn kabul etmedi.

1138615

Marilyn Monroe 36 yaşında öldüğünde, bedeni Joe DiMaggio’ya teslim edildi ve onun aranje ettiği bir cenaze töreni ile 8 Ağustos 1962 yılında Westwood Village Memorial Park Mezarlığı’nda defnedildi. Marilyn’i kaybettikten sonra Joe bir daha hiç evlenmedi. 20 yıl boyunca her hafta mezarına güllerle gitti. 1999 yılında öldüğünde son sözleri, “Nihayet Marilyn’i görebileceğim” oldu.

5

Monroe ise, son günlerinde Joe DiMaggio’ya bir mektup yazdı. Mektubunda şöyle diyordu: “Artık ne yaparsam yapayım bir erkeği kendime tam olarak bağlayamıyorum… Hiçbir erkeğin gereksinimlerini tam olarak karşılayamıyorum…”

Mektubu yazdı, ama postaya vermedi… Öldüğünde mektup hala yanındaydı.

Kaynak: Hürriyet

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...