Mutluluk Cildi Güzelleştiriyor

Share

Sağlıklı bir cilt, sağlıklı bir bedenin yansımasıdır. Sağlıklı bir cilde giden yol da mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninden geçmektedir. Serotoninin hayatımızdaki yeri çok önemlidir. Mutluyken vücudumuzdaki kan akışı dengelenir, cildimiz pembeleşir ve güzelleşir. Kısacası mutluysanız güzelsiniz!

lovely-smile

Serotoninin yanı sıra yiyip içilen her meyve ve sebze cilt sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Cilt güzelliği için günde 10-12 bardak su tüketilmelidir. Bol su ve bol oksijen hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için önemlidir. Beta caroten, C ve E vitaminleri, bolca yeşil yapraklı sebzeler, lahana, havuç, biber tüketerek cildinizi besleyebilirsiniz. Vitamin E ve C, Beta Karoten, selenyum, meyvelerde, sebzelerde, fındık ve tahıllarda mevcuttur.

102758193

Neler yemeliyiz?

Meyveler: Böğürtlen, yaban mersini, elma; kiraz, siyah erik, ahududu, kızılcık, çilek, avokado, portakal, kırmızı üzüm.

Sebzeler: Brokoli, zencefil kökü, sarımsak, kırmızı lahana, koyu yeşil yapraklı sebzeler, (ıspanak gibi), kırmızıbiber, havuç, soğan, domates.

Yağlı tohumlar: Fındık, ceviz.

Tahıllar: Yulaf ezmesi, kabuklu pirinç.

3

Yazın özellikle ambalajlı, rafine (işlenmiş) gıdaları tüketmeyin. Taze meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin. Katkı maddelerinin hepsi toksindir, yani zehir. Zehir vücutta yağların toplanmasına neden olurlar.

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...