Görkemli Açılış İçin Geri Sayım

Share

Azerbaycan’ın ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları, bu akşam yapılacak görkemli açılış töreniyle başlayacak. Avrupa Oyunları’nın açılış töreni, Bakü’de yeni yapılan 68 bin seyirci kapasiteli Ulusal Stadyum’da TSİ 18.30’da gerçekleştirilecek. Birçok özel şovun yapılacağı açılış töreninin yönetmenliği Atina 2004’ün sanat yönetmeni Dimitris Papaioannou üstlenecek. 6 bin gönüllü oyuncunun yer alacağı organizasyonda, Azerbaycan kültürü Avrupa’ya tanıtılacak.

ANA GORSELL

Muhteşem koreografi, ışık ve havai fişek gösterilerinin yapılacağı açılış töreninde Ulusal Stadyum’a gelen izleyicileri büyük sürprizlerin beklendiği belirtildi. Dün son provaların gerçekleştiği Ulusal Stadyum, açılış törenleri için hazır durumda.

2

Azerbaycan tarihinin en büyük organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları’nda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 branşta madalya mücadelesi verecek. 4 yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi önemli bir sınav verecek.

Kaynak: DHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...