Gülün, Neşe Saçın, Genç Kalın!

Share

Mimik çizgileri mi? Dert etmeyin. Zira araştırmalar gençliği korumanın her şeyi dert etmemekle mümkün olduğunu söylüyor. Rahatlamak için gülün. Bugüne kadar öğrendiklerimizle taban tabana zıt olsa da, çok gülün, az kırışın.

173975101

Yaşlanma karşıtı cilt bakımında yeni bir döneme giriliyor. Dışarıdan gelen etkenlerle zarar gören ciltte biriken serbest radikallerden dolayı yaşlandığımız düşüncesi aşılıyor. Artık içten verilen zararlara da bakılıyor, yani organizmanın her gün kendi ürettiği yaşlanma sebeplerine.

mood_girl_girlfriend_friend_nature_grass_green_road_trail_bike_fun_positive_happy_smile_laugh_the_sun_69953_3840x2160

Hücresel bazda yaşlanmayı araştıran, alanında öncü tıp merkezi NatrixLab’in verileri bunu doğruluyor. Uzmanları şu konuda görüş birliğine vardı: Zararın en büyük sorumluları, yetersiz beslenme, gıda intoleransı, aşırı alkol kullanımı, ilaçlar ve sigara. Bunlar hormon dengesini ve bağışıklık sistemini bozarak DNA’mızı etkiliyor. Cilt yorgun düşüyor ve sürekli akşamdan kalmaymış gibi görünüyor.

81724340

Yeni dönemde kozmetiklerle ilgili algılarımız da değişiyor. Ne olursa olsun genç kalmak için aşırı ilaç/ürün kullanmak ve estetik operasyonların devri geride kalıyor. Bundan sonra cildinizin geleceğine yatırım yapmanız gerekiyor. Kozmetik kraliçesi Elizabeth Arden, “Yüzünüzü geleceğe dayanıklı hale getirebilir misiniz” diye sorar. Bu soruya “evet” cevabı verebilmek için galiba biraz rahatlamamız ve kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemiz gerekiyor.

Hedef, sağlıklı beslenmek ve stresten korunmak!

Yazar: Valerie Dayan
Kaynak: Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...