İsveç’te Bir ‘Külkedisi’ Masalı

Share

36 yaşındaki tahtın 3 numaralı varisi İsveç Prensi Carl Philip ve eski manken Sofia Hellqvist, Stockholm Kraliyet Sarayı’nda görkemli bir törenle evlendi. Soylu olmayan Hellqvist’in nikahtan sonra prenses unvanı kazanması kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

SWEDEN ROYALTY

Çift, nikah kıyıldıktan sonra kentin tarihi bölümünde, parke taşlı sokaklarda atlı arabayla halkı selamladı. Çiftin saraya dönüşünde 21 pare top atışı yapıldı. Kamuoyu yoklamaları, kraliyet ailesine desteğin azaldığına işaret etmesine karşın, düğün nedeniyle sarayın önünde binlerce kişi toplandı.

1E3F4D71

Düğüne aralarında Japonya Prensesi Takamado ve İngiltere Prensi Edward’ın da bulunduğu, çoğu Avrupa’daki kraliyet ailelerinin üyesi yaklaşık 550 kişi davet edildi. Kilisedeki tören sırasında Cold Play’in “Fix You” şarkısı çalındı. Ayrıca İsveçli bir şarkıcı İsveç dilinde Rihanna’nın “Umbrella” şarkısını söyledi.

1E3F4E32

2005’te New York’ta muhasebe okuyan Hellqvist burada garsonluk yaptı. Mankenlik yaptığı dönemde üstsüz pozlar veren 30 yaşındaki Hellqvist, bir yardım örgütünün kuruluşunda görev almadan önce yoga öğretmenliği yapıyordu. Kraliyet ailesinin Hellqvist’in geçmişinden rahatsız olduğu iddia ediliyordu.

HIGH-RES-SOFIA-CP357

ana gorsell1E3F5E4D5Sweden Royal Wedding85777043

Kaynak: BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...