Mutluluğun Sırrı Çikolatada Saklı!

Share

Gün içerisinde tüketeceğiniz besinler ile ruh halinizin düzene girmesini sağlayabilirsiniz. Bu besinlerden biri de çikolata! Yapılan bilimsel araştırmalara göre çikolata, duygu durumunu yükseltmekle kalmıyor, bunun yanı sıra depresyonun bazı semptomlarını gidermeye de yardımcı oluyor. Bilime güvenin ve çikolata yiyin!

79384036

İş yaşamı, günlük koşturmacalar, stres vs. hepsi bir araya gelince gün içinde kendimizi boğulacak gibi hissedebiliriz. Bu nedenle birkaç besin takviyesiyle enerjimizi artırabilir ve kötü olan ruh halimizi düzeltebiliriz. Mesela fıstık, insanları mutlu eden besinler arasında yer alıyor.

42-15621391

Çalışmalara göre kimi gıda maddeleri insanları savaşa hazırlar ve kimisi de mutlu hissettirir. Muz tüketmek daha mutlu hissetmemizi sağlar. Potasyumu ve triptofanı fazladır. Triptofan, halk arasında ‘mutluluk hormonu’ olarak bilinen serotonindir.

3E

Sinirleri gevşeten vitaminler B vitamini ve folik asittir. Omega 3 rahatlama ve gevşeme yapar. Özellikle somon balığı ve ton balığı gibi soğuk deniz balıkları tükettiğinizde daha çok omega-3 almış olacaksınız. Karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz canlıları da bol miktarda B vitamini, magnezyum ve çinko gibi minerallerle serotonin üretimine destek olur ve libido artışı yapar.

467180839

Yaban mersini, ananas ve avokado, fıstık, Antep fıstığı ve istiridye iyi gıdalar da mutlu hissettirir. Yağsız süt ve ürünleri D ve B vitamini, magnezyum ve çinko gibi vitamin ve mineraller içerdiklerinden, serotonin üretimine katkıda bulunmaktadırlar.

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan
Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...