SOMA: Kaza Değil Katliam!

Share

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma davasının ikinci duruşmasının ilk oturumu, mahkeme heyeti tarafından yarına ertelendi. Metin Feyzioğlu, Soma davasına ilişkin 136 sayfalık yeni bir rapor hazırladıklarını belirterek, “Bu rapor okunduğunda görülecek ki bu bir kaza değil; bir cinayet, bir katliamdır” dedi.

METİN FEYZİOĞLU: “BU BİR KAZA DEĞİL KATLİAM” TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU: “136 SAYFALIK RAPOR OKUNDUĞUNDA GÖRÜLECEK Kİ BU BİR KAZA DEĞİL CİNAYET BİR KATLİAM” “ŞEHİT AİLELERİ, SOMA ACILARINI YAZACAĞI KİTAP ÇIKARTACAK”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma davasının ikinci duruşmasının görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu önünde gazetecilere açıklama yaptı. Soma davasının ikinci duruşmasının ertelendiğini hatırlatan Feyzioğlu, bir tek mağdur şehit ailenin bile bu davadan vazgeçmeyeceğini söyledi. Baro olarak çok önemli bir çalışmaya imza attıklarını ve Türkiye Barolar Birliği Soma Maden Faciası adlı rapor hazırladıklarını belirten Feyzioğlu, çapraz sorguya dair hazırlık yaptıklarını ve verilebilecek olası cevaplara belgelerle karşı verecekleri raporla cevap vereceklerini açıkladı.

AW089462

Türkiye Barolar Birliği’nin, ‘Soma Maden Faciası’ adlı 136 sayfalık raporu 30 akademisyenin katılımıyla hazırladıklarını aktaran Feyzioğlu, “Biz bu işe bilimsel yöntemle yaklaşıyoruz. Bu raporda okumaktan yorulan yöneticiler için 10 sayfalık bir özet var. 301 evladımızı kaybetmişiz ama yine de özetini yazdık, bari özetini okusunlar diye. Okunduğunda görülecek ki bu bir kaza değil; bu bir cinayet, bir katliam. Eğer şu raporda yazılı olan önlemlerin hepsi değil üçte biri alınsaydı bu olmayabilirdi” dedi.

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...