Kalbimizde Yaşayacaksın Fargo!

Share

Yıllarca herkes tarafından hor görüldünüz. Kariyerinizde hep aynı basamakta takılı kaldınız. Karınız 19 yıl boyunca hiçbir şeyden memnun olmadı. Lise sıralarında başlayan zorbalık, bir türlü peşinizi bırakmadı. Sonra bir gün tesadüfen karşınıza bir kiralık katil çıktı ve hayatınız tamamen değişti.

1

Dersimiz: Fargo / Konu: Cinayet

Akıl Hocası: Lorne Malvo / Öğrenci: Lester Nygaard

Lester Nygaard, kendi hikayesinde başrolü oynayamayacak kadar silik bir karakter. Bir figüran edasıyla sürdürdüğü hayatı, tehlikeli bir kiralık katille karşılaşmasıyla renklenmeye başlar. Lester, yıllar yılı içten içe kanayan yaralarını durduramayınca; çareyi başkalarının kanını akıtmakta bulur. Tabii akıl hocası Malvo eşliğinde.

2

Lorne Malvo… Acımasız bir kiralık katil. Öldürmek onun için nefes almak kadar sıradan bir durum. Bir gün Malvo ve Lester’ın yolları kesişir ve sonrası tam anlamıyla bir kelebek etkisi… Malvo, Lester’ın zihnine kötülük tohumları serpiştirirken, Lester da bu tohumları beslemeye başlayarak dünyaya pabucunu ters giydirmeye yeltenir.

3

Hayatı boyunca hep kaybetmiş biri olan Lester Nygaard, hayatında ilk kez kazanmak için ölümüne bir savaş veriyor. Bu uğurda kaybettiklerini ise umursamıyor. Lester, kendi kuyusunda debelenirken esrarengiz katilimiz Malvo da boş durmuyor tabii. Gaddarlık damarlarında kol gezinirken, birbirinden vahşice olaylara sebep oluyor.

4

Yaşanan onca korkunç olaya rağmen, bu hayatta dürüst insanların da yaşadığı düşüncesi dizi süresince umudumuz oluyor. Polislik görevinin hakkını veren Molly ve Gus, Malvo’ya inat doğruluk, iyilik tohumları serpiştiriyorlar. Dizinin finalinde ‘şiirsel adalet’ adeta şaha kalkıyor.

Bazen ölüm bile adil olabiliyor…

ana gorsell

Şimdiye kadar çekilmiş en iyi dizilerden biri. 10 bölüm olmasına karşın fazlasıyla bağımlılık yaratabiliyor. Dikkatli olmanızda fayda var. Bir yanınız dizinin devam etmesini beklerken bir yanınız da ‘zirvede bırakmak’ en iyisi diyor.

Özetle, ‘sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaksın Fargo’…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...