NBA Tahtının Galibi: Curry

Share

NBA 2015 Final serisi, gerçekleşen 6. maç ile sona erdi. LeBron James gibi güçlü bir rakibe karşın Stephen Curry ve arkadaşları son ana kadar sağlam bir duruş sergiledi. James’in ‘en iyi oyuncu benim’ gözdağına Curry kupayı havaya kaldırarak tam anlamıyla fiyakalı bir cevap verdi.

ana gorsell

NBA’de final heyecanı bir başka. Hele bir de favori takımınız ve favori oyuncularınız varsa, maçlar ayrı bir aksiyon katar hayatınıza. Seride en güçlü iki oyuncu, Curry ve James kupa için kıran kırana bir mücadele verdi. LeBron çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen, Curry’nin takımı daha iyi bir başarı grafiği yakaladı.

40 yıl sonra ilk kez finale çıkmayı başaran Warriors, Cleveland Cavaliers’in rakibi oldu. Bu aşamaya gelmesi için önce önünde güçlü bir rakip olan James Harden’lı Houston Rockets’ı mağlup etmesi gerekiyordu. Rockets’a 14 sayı fark atan Warriors, kupa için de ilk adımı atmış oldu.

1

ORACLE Arena’da oynanan serinin 5. maçında LeBron attığı 40 sayı ile mükemmel bir performans sergilemişti. Bu performans, maçı 7 sayı farkla kaybetmelerine yetmedi tabii. LeBron James ve arkadaşları özellikle 3. maçta umut verici bir zafer ile sahadan ayrılmışlardı. Ne yazık ki zafer sevinçleri pek uzun sürmedi. Serinin ilk maçından beri LeBron çıtayı bir hayli yükseltti; ama bir takım oyununu tek başına sırtlayamadı.

041715-sports-lebron-james-stephen-curry-james-harden-2

Curry, James’e göre daha düşük performans sergiledi. Yine de bu 2014-15 sezonunun MVP’si (En Değerli Oyuncusu) seçilmesine engel olmadı. Aynı listede Houston Rockets’tan James Harden 2. olurken LeBron James 3. sırada yer aldı.

maxresdefault (1)

Dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu düşünen LeBron James’in aksine Stephen Curry çok daha mütevazi… Aynı zamanda da 67 galibiyetle kulüp rekoru kıran Golden State Warriors’ın en güçlü halkası. Dolayısıyla kupayı havaya kaldırmaları sürpriz değil sadece ‘ben demiştim’ benzeri yorumları beraberinde getirdi.

İki güçlü rakip oyuncunun sahada verdiği mücadelenin galibi Stephen Curry oldu.

Not: Ben demiştim!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...