Vizyonda 19 Haziran 2015 Haftası

Share

Bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplamda 8 film vizyona giriyor.

19hazmain

Boynuzlar, Ölümcül Takip, Ters Yüz, Kabile, Hayatımın Şarkısı, Kuzu, Dedemle Bu Yaz ve Lav.

Horns (Boynuzlar)

boyn

Alexandre Aja’nın yönettiği ve Daniel Radcliffe’nin başrolünde bulunduğu filmde Max Minghella, Joe Anderson, Juno Temple, Kelli Garner, James Remar, Michael Adamthwaite ve Nels Leonardson gibi isimler rol alıyor.

Joe Hill’in aynı adlı romandan uyarlanan filmin konusu şöyle:

Kız arkadaşının sırlarla dolu ölümünün ardından zor zamanlardan geçen Ignatius Perrish (Daniel Radcliffe), bir sabah uyandığında şeytani boynuzlarının çıkmaya başladığını farkeder. Aynı anda insanların onunla konuşurken en derinlerinde sakladıkları sırları ona ifşa ettiğini de şaşkınlıkla görür. Herkes kız arkadaşının cinayeti nedeniyle onu suçlamaktadır. Ancak o bu yeteneğini kız arkadaşının gerçek katilini ortaya çıkarmak için kullanmaya karar verir.

Avis de mistral (Dedemle Bu Yaz)

dede

Jean Reno, Anna Galiena, Chloe Jouannet ile Hugo Dessioux’un oynadığı filmde, Jean Reno üç gencin dedesi rolünde izleyicinin karşısına çıkıyor.

Yönetmen koltuğunda Rose Bosch oturduğu filmin konusu şöyle:

Lea, Adrian ve duyma engelli kardeşleri Theo, yıllar önce yaşanmış bir kavganın sonucunda hiç görmedikleri dedeleri Paul’ün (Jean Reno) yanına, Provence’a tatile giderler. İşler özellikle anne ve babalarının ayrılma kararının ardından hiç de istedikleri gibi gitmeyecektir. Dede ve torunlar arasında da kuşak çatışması kaçınılmaz görünmektedir.

La famille Bélier (Hayatımın Şarkısı)

hayati

Eric Lartigau’nun yönettiği filmde Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino ile Louane Emera oynuyor.

Genç şarkıcı Louane Emera’nın canlandırdığı 16 yaşındaki “Paula” ile mandıracılık yapan işitme engelli ailesinin başrolünde yer aldığı komedi-dramın konusu şöyle:

Paula ailenin tek işiten üyesi olarak, neredeyse her gün sağır anne babası ile kardeşinin mecburi çevirmenliğini yapmaktadır. Yaklaşan yerel seçimlerde tüm kasabayı hayrete düşürerek belediye başkanlığına adaylığını koyan babası, Paula’ya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyar. Ancak Paula’nın müzik öğretmeni bu sırada şarkı söyleme yeteneğini keşfeder ve bir şarkı yarışmasına katılması için cesaretlendirir. Paula ailesine destek olmak ve hayallerinin peşinden gitmek arasında kalır.

Plemya (Kabile)

kabile

Miroslav Slaboshpitsky’nin yönettiği Ukrayna yapımı filmde Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy ile Alexander Dsiadevich gibi isimler rol aldı.

Altyazı ve seslendirmenin olmadığı, sadece işaret dilinin konuşulduğu iki saatlik film, Ukrayna’da sağır ve dilsiz okulunda yatılı okuyan bir gencin başına gelenleri konu alıyor.

İlk gösterimi 2014 Cannes Film festivalinde gerçekleştiren yapım, festivalden 3 ödülle dönmüştü.

Kuzu

kuzu

Kutluğ Ataman’ın yönettiği ve Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan ile Sıla Lara Cantürk’ün oynadığı “Kuzu”, izleyici ile buluşuyor.

Kutluğ Ataman’ın bol ödüllü filminin konusu şöyle:

Köyün en fakir ailesinin hanımı olan Medine, oğlu Mert’in sünneti için köyde ufak da olsa bir şölen yaparak toplum içerisinde varlık gösterebilmeyi çok arzular. Şölen için tandırda pişirmek üzere bir kuzuya ihtiyacı vardır. Kocası İsmail’in tek derdiyse şehre gelen şarkıcıdır. Mert’in ablası Vicdan, kardeşini eğer düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa onu keseceklerine inandırır. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar. Şölen günü yaklaştıkça fakirlik ve toplum baskısı ile baş etmeye çalışan Medine, misafirlerine unutamayacakları bir ziyafet verecektir.

Lava (Lav)

lava2

Film, milyonlarca yıldır yer alan müzikal bir aşk hikayesi.

Pixar Animasyon Stüdyoları’ndan yönetmen James Ford Murphy ve yapımcı Andrea Warren yer alıyor.

Survivor (Ölümcül Takip)

olta

Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Dylan Mcdermott ve Angela Bassett’in oyuncu kadrosunda bulunduğu filmin yönetmenliğini James McTeigue üstlendi.

Gerilim ve aksiyon türündeki filmin konusu şöyle:

Londra”daki ABD Büyükelçiliği’nde görevli Kate Abbott bombalı saldırıdan kıl payı kurtulur. Ancak bu saldırı ve yaşanan kayıplar Kate’in üzerine yıkılır. Şüpheli durumuna düşen ve tek başına kalan Kate, yetkililerden ve kendisini öldürmeye çalışan adamdan bir adım önde olmak zorundadır. Çaresiz kalan genç kadın, bir yandan adını temize çıkarmaya uğraşırken, diğer yandan da bir terör saldırısını engellemeye çalışacaktır.

Inside Out (Ters Yüz)

ters

“Ters Yüz”ün yönetmenliğini Pete Docter yaptı.

Gupse Özay’ın seslendirmesini yaptığı filmin konusu bulutların üzerinde macera dolu bir balon yolculuğundan canavarlarla dolu bir şehre varış hikayesi…

Kaynak: CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...