Brunch Keyfi: Sıcak Sandviç

Share

Pazar günleri bir başkadır. Her pazar ‘Ulusal Brunch’ günüdür aslında, layıkıyla kutlanmalıdır. ‘Sıcak sandviçler’ bu kutlamanın olmazsa olmazıdır. Ne dersiniz, hayata bir ‘brunch molası’ verelim mi?

Yoğun çalışma hayatında zaman kavramını kaybediyoruz. ‘Ayaküstü bir şeyler atıştırma’ fikri aklımızın bir köşesine sinsice yerleşiyor. Sonrası malum… Lezzet yok, keyif yok. Amaç sadece hayatta kalmak için karnımızı doyurmak.
Bu gidişe bir dur demek lazım. Amacımız yemek yemeyi keyifli bir hale getirmek; tabii yapmayı da. Zamanım yok bahanesini bir kenara bırakın ve en azından pazar günlerinize lezzet, mutluluk katın.

Neden Pazar Günü?

Pazar günü gelip çattığında kafamızda ‘brunch’ çanları çalmaya başlar. Breakfast (kahvaltı) ve lunch (öğle yemeği) kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ‘brunch’ tam anlamıyla bir hafta sonu klasiğidir. Dolayısıyla bir ‘sıcak sandviç’ bu ara öğünün olmazsa olmazlarındandır.

Brunch için iki çeşit sıcak sandviçimiz var. İkisi de birbirinden lezzetli.

İlk seçenek: Çok tahıllı ekmek üzerine peynir dilimi, biber ve domates ile yapılır. Tam bir başyapıt. Pratik olduğu kadar lezzetli de. Yapımı ve pişmesi de dahil 10 dakikanızı bile almaz. Peynir dilimlerini yerleştirin ve biber-domates ekleyin. Eriyen peynirin ve kızaran domateslerin kokusunu duyunca ızgaradan çıkarın. Üzerine bir de kekik serpiştirirseniz, tadından yenmez. Yenmez dememize bakmayın; tadını çıkararak afiyetle yiyin!

İkinci seçenek: Yine çok tahıllı ekmeğin üzerine kaşar, jambon ve roka parçacıklarıyla yapılır. Ekmek diliminin üzerine kaşarları koyarak ızgaraya atın. Kaşarlar erimeye başlayınca üzerine jambon parçacıklarını ekleyin. Hafif kızarınca ızgaradan alın ve üzerine birkaç roka yaprağı serpiştirin. Rokaları bıçakla kesmek yerine elinizle koparırsanız vitaminleri size kalır. Aklınızda olsun.

Ve… başka söze gerek yok. Artık ‘keyifle’ yemeye başlayalım.

Mutlu ‘pazar’lar, mutlu ‘brunch’lar!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...