Spor Gündemi: Karşıyaka 28 Yıl Sonra Şampiyon

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KARŞIYAKA 28 YIL SONRA ŞAMPYİON

Şampiyon Pınar Karşıyaka

Türkiye Basketbol Ligi’nde 2014-2015 sezonu tamamlandı. Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka’yı karşı karşıya getiren final serisinde kazanan 4-1’lik sonuçla Karşıyaka oldu. İzmir ekibi 28 yıl sonra lig şampiyonluğunu yeniden kazandı.

Pınar Karşıyaka’nın Amerikalı guardı Bobby Dixon da final serisinin en değerli oyuncusu seçildi.

Pınar Karşıyaka geçen sezon Türkiye Kupası’nda sezon başında da Fenerbahçe Ülker’i yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmıştı.

yıldızlar

Şampiyonluğun ardından Euroleague’e katılmak için ULEB ile temasa geçen Kaf-Kaf’da, Bobby Dixon Fenerbahçe Ülker’in yolunu tuttu. John Dİebler’in ismi Anadolu Efes’le geçerken, Palacios ve DJ Strawberry’e de Euroleague’den pek çok takımdan teklif geldiği öğrenildi.

Efes takviyelere başladı

Sezonu yalnızca Türkiye Kupası’yla kapatan, Euroleague’de Final-Four’un uzağında kaldıktan sonra ligde de finalde Karşıyaka’ya boyun eğen Anadolu Efes’te gelecek sezonun kadro çalışmaları başladı. Lokomotiv Kuban’dan Derrick Brown ile anlaşan Efes’in hedefindeki diğer isimler ise Olympiakos’tan Bryant Dunston ve Uruguaylı guard Jason Granger.

Periler doludizgin

periler

Macaristan’da düzenlenen Eurobasket 2015’te mücadele eden Kadın Basketbol Milli Takımımız, 3 galibiyetle tamamladığı ilk tur maçlarının ardından mücadele ettiği 2.tur gruplarında da oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı ve grubunu lider tamamladı. Milli Takımımız çeyrek finalde 24 Haziran Çarşamba günü diğer grubun 4.’süyle karşılalşacak.

Aslan Sabri’yle uzattı ama..

sabri

Galatasaray Kulübü’nün sözleşmesini uzattığı Sabri Sarıoğlu’na ödeyeceği ücret, sosyal medyada tartışma konusu haline geldi. Sabri Sarıoğlu’nun alacağı 1 milyon 600 bin Euro ücret büyük bir Galatasaray taraftarının tepkisini çekti ve sosyal medyada Sabri’nin alacağı ücret ile Avrupa’nın önemli kulüplerinde top koşturan sağ bek oyuncularının ücretleri karşılaştırılmaya başlandı.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’ın olumsuz mali durumdan dolayı maaşını 800 binden 500 bin Euro’ya, Vladimir Micov’un 850 binden 570 bin Euro’ya indirilmesini kabul ettiği, ayrıca Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncularının oturdukları evden çıkarıldığı ortamda kulübün futbolculara bu kadar yüksek ücret verilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Parma iflas bayrağını çekti

parma iflas

İtalyan Futbolunun köklü ekiplerinden Parma iflas bayrağını çekti. Serie A’da mücadele ederken sezon içerisinde iflasını açıklayan ve iki kez el değiştiren Parma’ya satın almak amacıyla gelen bir teklifin bulunmadığı ve kulübün Serie D Amatör Ligden mücadeleye başlayacağı açıklandı.

Avrupa’dan transfer haberleri

Antalyaspor Samuel Eto’o transferinde mutlu sona çok yakın. Ronaldinho’yu da kadrosuna katmak isteyen Akdeniz ekibinin bu transferdeki rakibi Vasco da Gama’nın başkanı, Ronaldinho’nun kendilerine transfer olacağını açıkladı.

Juventus, Atletico Madrid’den Mario Mandzukic ile anlaştı.

Carlos Tevez’in Juventus’tan ayrılarak Boca Juniors’a transfer olacağını Juventus Sportif Direktörü Pavel Nedved de doğruladı.

İnter, Monaco’dan Fransız orta saha oyuncusu Goeffrey Kondogbia’yı 40 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...