Film Önerisi: Ölü Ozanlar Derneği

Share

Kurallarıyla hayatınızı kısıtlayan bir okul düşünün. En güzel çağınızda hayatınız gri bir yasaklar yaşamına hapsedilmiş. Ama okulunuza gelen yeni Edebiyat öğretmeni adeta evlere şenlik. Hoş geldiniz Sevgili John Keating, sizi gördüğümüze çok sevindik!

Haftanın önerisi klasikleşmiş filmlerden biri olan Dead Poets Society, yani Ölü Ozanlar Derneği. Robin Williams’ın muhteşem oyunculuğuyla hayat verdiği efsane karakter Bay Keating, bir dönem hepimizin hayalindeki öğretmen figürü olmuştu.

Anlayışlı, yol gösterici bir eğitmen olan Keating’in amacı -ki ona aslında Oh Captain My Captain demeliyiz- hayatın yalnızca okul sıralarında olmadığını görmemizi sağlamaktı. Film, Bay Keating ile öğrencileri arasındaki ilişki üzerine kurulmuş. Okulda fazlasıyla baskı altında olan öğrenciler, Bay Keating ile özgürlüğü ve dünyaya farklı açıdan bakmayı keşfediyorlar.

Sıradan bir edebiyat dersi, adeta bir hayat dersine dönüşüyor. Bay Keating, olmak istediğimiz kişiyi görmemizi sağlıyor. Aslında kim olduğunuzu öğrenmek için birazcık cesarete ihtiyacınız varsa, bu filmi bir an önce izleyin. Daha önce izlediniz mi? O zaman bir daha izleyin.,

Geçtiğimiz Ağustos ayında kaybettiğimiz Robin Williams’ı saygıyla anıyoruz.

“Oh Captain, My Captain…”

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...