Mercedes-Benz G500 4×4²

Share

Mercedes bir konseptini daha gerçeğe dönüştürdü. Daha önce otomobilseverleri G63 AMG 6×6 ile şaşırtan Alman üretici şimdiyse yine G Serisi temelleri üzerine geliştirilmiş bir başka konsepti gerçeğe dönüştürüyor.

Standart G500 modellerine göre daha geniş yapılı olan araç bu nedenle genişletilmiş çamurluklara sahip. Tavanında LED aydınlatmalar bulunan G500 4×4², AMG versiyonlarında kullanılan ön tampon ve arka tekerlek önüne alınan egzoz çıkışlarına da sahip.

22 inç çaplı jantlar ve arazi sürüşüne uygun lastiklerle donatılan araçta ek alt korumalar, güçlendirilmiş amortisörler, portal akslar, üç diferansiyel kilidi, off road transfer kutusu ve yükseltilmiş süspansiyon sistemi gibi donanımlar mevcut. Yerden yüksekliği 450 mm’ye ulaşan model 1 metre derinliğinde sudan geçebiliyor.

Hem konsept versiyonu hem de standart G500 modellerinde görev yapan 4 litre hacimli v8 motoru çift turbo besleme yardımıyla 422 beygir güç, 610 Nm tork üretebilen araç 0’dan 100 km/s sürate 7.4 saniyede ulaşabiliyor.

Yeni modelin Almanya başlangıç fiyatıysa bir G500’ün iki katından fazla olan 226.100 Euro.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...