Pedal Çevirmeden Balkan Turu

Share

75 yaşındaki İtalyan Alberto Contin, İtalya-Torino’dan kendi icadı güneş panelli bisikleti ile Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine kadar ulaştı.

İtalya’nın Torino kentinde yaşayan mühendis Alberto Contin, uzun zamandır planladığı Balkan ve Türkiye turu için, güneş enerjisi panellerinden yararlandığı bir bisiklet yaptı. Bir süre önce İtalya’dan başlayan macerada, 1709 kilometre yol kat eden Contin, önce İstanbul’a ardından Gelibolu’ya ulaştı. Dün geceyi Gelibolu’da geçiren Contin, bugün tekrar yola koyuldu. Bursa üzerinden Antalya’ya ulaşmayı planlayan Contin, buradan da Kapadokya’ya geçeceğini söyledi.

Ardından Balkanlar üzerinden İtalya’ya dönmeyi düşündüğünü belirten Contin, “Uzun zamandan bu yana bu geziyi planlıyordum. Kafamdaki projeyi tamamlamam işlerim nedeniyle zaman aldı. Ama sonunda başardım ve çok mutluyum” dedi. Contin, bisikletine yerleştirdiği 4 güneş paneli sayesinde ürettiği elektrikle hiç pedal çevirmeden yolculuğunu sürdürdüğünü söyledi.

Kaynak: DHA

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...