DIY: Bir Sepet Dilek

Share

Yaratıcı hediyelere her zaman bayılırız. Ama nedense hediye almayı çok sevmemize karşın, iş hediye vermeye gelince çok da fazla özenmeyiz. Oysa doğum günümüzde biri elinde ‘bir sepet dilek’ ile gelse ne kadar da mutlu oluruz, değil mi?

İtiraf edin, birine yaratıcı bir hediye vermeyeli ne kadar oldu? Aylar, yıllar ya da bir ömür? Hazırcı bir toplum olduğumuzdan üretmekten ziyade tüketmeye odaklanıyoruz. Aslında yeni bir şeyler yaratmak gibisi yoktur. Mesela para harcamadan (ya da kısıtlı bütçeyle) birine hediye alabilir miyiz? Bu soruya yanıtınız gönülden bir evet ise, o zaman ‘dilek sepeti’ tam da size göre!

Fotoğrafta görmüş olduğunuz sepetin içinde birkaç dilek var. Tabii ufak paketlerin içinde de dileklerle uyumlu hediyeler…

  1. Dilek: Işıltılı bir hayat (Küpe)
  2. Dilek: Tatlı bir hayat (Çikolata)
  3. Dilek: Güzel bir hayat (Ayna)
  4. Dilek: Yeni bir hayat (Yazı)

Bu dileklerin sayısını arttırabilirsiniz, aklınıza gelen başka parlak fikirler ekleyebilirsiniz. Ve hatta kendinizden bir şeyler de katabilirsiniz.

Günlük koşturmaca, hayat telaşı içinde sevdiklerimize zaman ayıramıyorsak özel günlerini böyle sürprizlerle renklendirebiliriz. Ayrıca da kişeye özel düşünülerek tasarlanmış bir hediye her zaman için tercih listemizin ilk sırasında yer alır. Duyanlar duymayanlara söylesin!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...