Kalbiniz ‘Çikolatayla’ Atsın

Share

İngiliz bilim adamları, günde iki kalıp çikolata tüketmenin kalp krizi riskini yüzde 25 oranında azalttığını kaydetti. Üstelik sanılanın aksine sütlü çikolatanın da bitter çikolata kadar yararlı olduğu belirtildi. Yapılan araştırma, düzenli bir şekilde çikolata yiyen insanlarda kalp krizi riskinin daha düşük olduğunu gösterdi.

Kalp krizi riski taşıyan insanlara yapılan tatlı veya yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiği yönündeki uyarıları da göz önünde bulunduran araştırmacılar kalp ve damar hastalıkları olan insanların çikolatadan uzak durmalarını gerektirecek hiçbir tehlikenin bulunmadığını söyledi. Çikolata tüketmenin aynı zamanda kalp rahatsızlığı yüzünden meydana gelen ölüm riskini de yüzde 25 oranında azalttığı kaydedildi.

Bitter çikolatanın kanın akışını hızlandırdığını düşündüklerini ifade eden bilim adamları, sütlü çikolatanın da sanıldığının aksine bitter kadar yararlı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...