Okurlardan ‘Gazabın 50 Tonu’

Share

Grinin Elli Tonu serisinin dördüncü kitabı Grey ile baş döndürücü bir satış grafiği yakalayan E.L. James, geçtiğimiz pazartesi Twitter üzerinden hayranlarının sorularını yanıtlamak için bilgisayarının başına oturdu ve olanlar oldu.

Grinin Elli Tonu serisi ile bir anda tüm zamanların en çok kazanan yazarları arasında yer alan, serinin filmi ve dördüncü kitabı Grey ile gelirini katlayan yazar E.L. James’in keyfini kaçıran bir olay Twitter üzerinden cereyan etti.

Twitter’da, AskELJames (E.L James’e Sorun) hashtag’i ile takipçilerinin sorularını yanıtlamaya niyetlenen yazar, deyiş yerindeyse “okurun gazabından” paçayı sıyıramadı.

Yönelttikleri iğneleyici soru ve yorumlarla yazar ve hikâyeyle dalga geçen pek çok kişi, E.L. James’i Twitter’a girip gireceğine pişman etti. Özellikle filmin çekimleri sırasında setten ayrılmayarak senarist ve yönetmenin işine fazlasıyla müdahale ettiği bilinen ve asabi kişiliğiyle tanınan yazar, sorular karşısında öfkelenmek yerine cevap yazmamayı tercih etti.

İşte malum soru-yorumlardan bir seçki:

“Yazarlık yetinizin kaçıncı kitabınızda ortaya çıkacağını düşünüyorsunuz?”
“2011 yılında üniversiteli bir genç kadının e-postası ve laptop’u olmaması sizce de tuhaf değil mi?”
“Kitabın ana fikri, zenginsen istediğin kızı taciz edebilirsin. Doğru mu anlamışım?”
“Anna karakterini yaratırken, oyuncak bebeklerinizden mi ilham aldınız?”
“Bir kızı takip ve taciz ettiğim takdirde bu gerçek aşk anlamına mı gelir?”
“Cinsel istismarı romantize ederek “erotik romantizm” kisvesine bürüyüp çok para kazanmış olmaktan dolayı suçluluk duyuyor musunuz?”
“Sevgilime romantik bir jest yapmak niyetindeyim. Sizce telefonuna GPS takip programı yükleyip beni terk etmeye kalkarsa tehdit etmeli miyim?”
“Bugün Twitter’da yaşadığınız ‘sıcak ilgiden’ sonra soğuk bir duş almayı düşünüyor musunuz?”

Kaynak: Radikal, buzzfeed.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...