Sihirli Meyve: Frambuaz

Share

Frambuaz ile zayıflamak özellikle fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için doğal zayıflama yöntemlerinin başında geliyor. Ahududu olarak da bilinen frambuaz, sağlık açısından pek çok faydası olan şifalı bitklilerden biri. Eşsiz bir lezzete sahip olan frambuazın yararları da oldukça fazladır.Ne var ki mide ülseri olanların bu besinden uzak durmasında fayda vardır.

Frambuaz, kilolarından kurtulmak isteyenlerin baş meyvesi olmalıdır. Adiponektin hormonunu düzenleyen frambuaz, vücutta glikoz ve yağ asitlerini dengeliyor. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını da hızlandırıyor.

Frambuaz, uzmanlar tarafından “yeni yağ yakan meyve” olarak kabul gördü. Ayrıca da bir miktar frambuazı ezip püre haline getirdikten sonra yüzünüze maske yaparsanız cildiniz sıkılaşır ve serinler.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...