Yunanistan Referanduma Gidiyor

Share

Yunanistan’da Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Euro Bölgesi’nin yeni kemer sıkma önlemlerinin oylanacağı referendumu 5 Temmuz 2015, Pazar günü yapılacak.

Araştırma şirketi GPO’nun (Greece Publis Opinion) yaptığı son kamuoyu yoklamasına göre ‘Evet’in, yani AB’nin kurtarma paketini kabul edeceklerin oranı yüzde 47, ‘Hayır’ diyeceklerin oranı ise yüzde 43.

Evet ve hayırcıları keskin çizgilerle ayırmak güç olsa da, muhalefet ve destekçilerinin, yani merkez sağ ve üst orta gelir sınıfına mensup Yunanların oyu büyük oranda “Evet”ten yana.

‘Hayır’cılar ise genel anlamda iktidardaki Syriza’nın destekçilerinden, yani solcular ile büyük oranda gençlerden ve bazı aşırı sağ gruplardan oluşuyor.

Kaynak: BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...