Sağlıklı Bir Yaşam ‘İçin’

Share

Su yaşamımızın vazgeçilmezleri arasında olmasına rağmen su içme kültürünün geliştirilememesi büyük bir problemdir. Hiçbir sıvı içeceğin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını unutmamalı ve her gün en az 2 lt su içmeliyiz…

Su vücudumuzun yüzde 55-75′ lik kısmını oluşturur. Su; metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücudumuzdaki tüm reaksiyonlarda görevlidir. Suyun zayıflama üzerine olan etkisi de göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Midede yarattığı hacimden dolayı daha az yemeyi ve metabolizmayı çalıştırıp günlük harcanan enerjiyi arttırır.

Su, hücrelere oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını sağlar. Cilt sağlığında, bağışıklık sisteminde, vücut ısısının denetiminde, ödemin atımında rolü vardır. Öğünlerden 30 veya 15 dakika önce alınan suyun metabolizmayı hızlandırma üzerine ve midede hacim oluşturarak öğünde fazla besin alımı engellemek adına göz ardı edilemeyecek faydaları bulunuyor.

Az su içenlerde yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları görülebilir. Bu nedenle gün içinde susuzluğunuzu gidermek için içtiğiniz su miktarının en az 2 katını tüketin. Su içmek için susamayı beklemeyin!

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...