Enes NBA Tarihine Geçti

Share

Enes Kanter, Oklahoma City Thunder ile 4 yıllığına 70 milyon 58 bin dolarlık kontrata imza attı. 2.11 metre boyundaki Enes Kanter, yılda 17 milyon 645 bin dolar ile Türk spor tarihinin en fazla para kazanan oyuncusu olacak.

Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers da Kanter’e 70 milyon 58 bin dolarlık teklifte bulunmuştu. Thunder’da ‘sınırlı serbest’ olan 23 yaşındaki pivot, öncelikle kendi takımının 70 milyon 58 bin dolarlık maksimum kontratı kabul edip etmeyeceğini bekledi. NBA’in güçlü ekibi OKC Thunder, rekor bir teklifle Kanter’i takımda tuttu.

Oklahoma City Thunder, Enes’e vereceği maksimum ücret nedeniyle NBA yönetimine lüks vergisi ödemek zorunda kalacak. Milli yıldızımız böylece en çok kazanan Türk sporcusu unvanının da yeni sahibi oldu. Enes, bu transferle NBA tarihine geçti.

Kaynak: Ajansspor, CİHAN

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...