Sağlık İçin ‘Canlı’ Beslenin

Share

Sağlıklı bir hayat için beslenme en önemli unsurlardan biri. Bazı uzmanların önerisi ‘canlı beslenme’. Uzmanların ‘canlı beslenme’den kastı ise sebze ve meyveleri mümkün olduğunca doğal halleriyle tüketmek ve belli bir ısının altında pişirmek.

Yüksek ısı, besinlerin vitamin ve protein değerlerinin azalmasına neden oluyor. Uzmlanlar, sağlıklı beslenmek için gıdaların 46 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda pişirilmemesini tavsiye ediyor. Çünkü 46 derecenin üzerinde enzimlerin yüzde 100’ü gidiyor. Vitaminlerin büyük bölümü yok oluyor.

Her malzemeye göre de oranlar değişiyor. Bunun en sağlıklısı, besinleri en doğal halleriyle tüketmek. Mümkün olduğunca yeşilleri tüketmeye gayret edilmeli.

Yorgun kalkıyorsanız, aslında vücudunuz uykuda yeterli malzeme bulup kendisini tedavi edememeştir. Bizim için beslenme içeriye girenlerin tümü demek. Su da bunun bir parçasıdır. İnsanlar içtikleri suya dikkat etmelidir.

Sağlık Koçu Eralp Caner

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...