Commodore Akıllı Android Telefon Üretti!

Share

Teknoloji dünyasının efsane isimlerinden biri olan Commodore, uzun süren sessizliğini bozdu. Commodore, 21 yıl aradan sonra akıllı telefon ile geri dönüyor!

1982 yılında satışa sunulan ve tüm zamanların en çok satan kişisel bilgisayarı olan Commodore 64, teknoloji dünyasının efsaneleri arasında yer alır. C64’ten sonra oyun odaklı C64GS ile karşımıza çıkan Commodore firması 1994 yılında iflas etmişti. İflasından sonra faaliyetlerini durduran Commodore, tekrar teknoloji dünyasına giriş yapıyor. Ancak bu sefer bir bilgisayar olarak değil!.

Commodore firması, Android tabanlı ilk telefonu Commodore PET modelini bugün duyurdu. Android 5.0 Lollipop ile gelen Commodore PET, oyun severler için “VICE C64″ ve “Uae4All2-SDL Amiga” emülatörlerini barındırıyor. 1980’lerin klasik, kültleşmiş oyunlarını resmi emülatörler ile stabil bir şekilde Commodore PET üzerinden oynayabileceksiniz. Ayrıca emülatör oyunlarının yanında bazı nostaljik oyunlar da telefon ile gelecek.

Commodore PET Özellikleri

Efsane isim Commodore’un ilk telefonu Commodore PET; 1.7 GHz hızında çalışan 64 bit mimarili 8 çekirdekli MediaTek işlemciye, depolama seçeneğine göre değişen 2 veya 3 GB RAM’e, 5.5 inç büyüklüğünde Gorilla Glass 3 ile korunan Full HD IPS ekrana, 13 Megapiksel arka ve 8 Megapiksel ön kameraya sahip.

Çift sim kartlı olan Commodore PET, 16 ve 32 GB depolama seçeneğine sahip. 300 dolar fiyat etiketine sahip 16 GB olan modelde 2 GB RAM, 365 dolara satılacak 32 GB olan modelde ise 3 GB RAM bulunuyor.

MicroSD kart girişinin de bulunduğu Commodore PET, 3.000 mAh kapasiteli bataryaya sahip.

Kaynak: Shiftdelete

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...