Google’ın Akıllı Alışveriş Hamlesi

Share

İnternet reklamları kullanıcıların internet üzerinden yaptığı alışverişlerde büyük rol oynayabiliyor.

Facebook, Twitter gibi sosyal ağların da kullanıcılara kendilerine özgü şekilde reklam gösterdikleri biliniyordu. Geçenlerde bir de reklam gösterimlerinin daha işlevsel olmasına yönelik adımların atıldığı da haberlere yansımıştı. Reklamlarda bundan böyle satın alma butonunun da bulunacağı, bu sayede kullanıcıların oyalanmadan, direkt olarak reklamda gördüğü ürünü satın alma işlemlerine başlayabileceği açıklandı.

Facebook, Twitter ve Pinterest gibi sosyal ağların içerisinde bulunduğu furyaya bugünlerde Google da katıldı. Google’ın reklam ağının kullanıcıların tarayıcı geçmişini kullanarak reklam göstermesi kimi zaman reklamlarda tam da aradıklarını bulan kullanıcıların çok işine yarayabiliyordu. İnternetteki reklam piyasasında büyük oranda Google’ın hisse sahibi olduğu zaten biliniyor. Artık Google da reklam gösterimlerinde “Satın al” butonu kullanacak. Bu sayede kullanıcılar direkt olarak sunulan ürünü veya hizmeti satın alabilecekler. Buton, kullanıcıyı tarayıcı üzerinden ürünü veya hizmeti satın alma sayfasına yönlendireceği gibi akıllı telefonlarda alışveriş yapılacak uygulamaya da yönlendirebilecek.

2015-07-16-1437037725-1677850821-e1437060271641

Google Now programı ile kullanıcılara çevredeki mağazaların satış ve sadakat programları hakkında akıllı telefonları aracılığıyla bildirim göndermek ve reklamlardaki ürün değerlendirmeleriyle yerel stok bilgilerini aktarmak da yeni çalışmalar kapsamında bulunuyor.

Mehmet Kılıç

İnternet kültüründen nasibini almış biri; Kılıç 2009'da başladığı Sword Scene'den bugüne Kılıç Marka'da çekirdek ekibiyle sosyal medya tabanlı kolektif projeler geliştiriyor. Yürütücüsü olduğu kendi projelerinin yanısıra çeşitli internet sitelerinde, bloglarda ve Twitter gibi ortamlarda içerik üretiyor.

You may also like...