New York’ta Çöp Bidonları İnternet Sağlayacak

Share

Amerikan çöp toplama şirketi BigBelly, çöp bidonlarından yüksek hızlı (75Mpbs) internet hizmeti sunmak amacıyla New York belediyesine başvurdu. Bunun için çöp bidonlarının parasız internet hizmeti veren noktalara dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Guardian gazetesinin haberine göre, internete erişim alanında tam bir mücadele yaşanıyor. 4G ağının, günlük yaşamın hızına yetmediği ve eskiden belli etmeden tuvaletten yararlanmak amacıyla kafelere giren insanların, şimdiyse, kısa süreyle de olsa, parasız wi-fi’dan yararlanmaya çalıştığı belirtiliyor.

Guardian, bu kötü durumun yakında son bulabileceğini ve New York sokaklarının baştan aşağı Wi-Fi ağıyla kaplanabileceğini yazıyor. Çöp bidonlarının kaldırım seviyesinde bulunması yüksek binaların sinyalleri engellemesi sorununun aşılması açısından ideal çözüm olabilir.

75Mpbs’lik internet hızıyla yüksek çözünürlüklü filmler 10 dakika içinde indirilebiliyor. Kullanıcıların bedavaya yararlanacağı bu hizmetin maliyeti reklam gelirleriyle karşılanacak.

BigBelly’nin blogunda, Starbucks kafelerinin yanına yerleştirilecek çöp bidonuna Starbucks reklamı konması örnek gösteriliyor.

Belediyelerin bedava Wi-Fi sağlaması daha önce tartışılmıştı. Sinyal engellemesinin yanı sıra telekom şirketlerinin ve internet servis sağlayıcılarının şehirlerde parasız hizmet verilmesine muhalefeti sorun yaratıyor.

2014’de New York’taki sokak telefonları wi-fi noktalarına dönüştürülmesi kabul edilmişti. Bu projenin 2015’e dek tamamlanması bekleniyor. Daha eski telefon kulübeleri ise “Links” adıyla bilinen, telefon şarj edilebilen ve parasız yerel konuşma yapılabilen Wi-Fi kulelerine dönüştürülecek.

Kaynak: BBC

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...