Ofiste ‘Bencillik’ Zamanı

Share

Siz de kendinizi, ofiste ya da iş yerinizde sizden istenen her şeye ‘evet’ derken buluyor musunuz? Ofis işleri hep size kalıyor, adınız ‘ofis annesi’ne çıkıyorsa sizin de artık bir şeyleri değiştirmeniz gerekiyor!

Kadınlar, çocukluklarından beri mutfak, temizlik gibi ev işlerini her ortamda, her koşulda yapabilmek için yetiştiriliyor. Bu algı içimize o kadar çok işlemiş ki, iş hayatımız da dahil olmak üzere hayatımızın her alanına yansıyor bir şekilde.

Belki, kendinize bahaneler buluyor belki ‘birinin yapması gerekiyor canım’ diyorsunuz ama artık dur deme vakti geldi. Sadece iş hayatınızda değil, genel olarak ‘hayır’ demeyi öğrenmelisiniz.

Kendini kadınların iş hayatında daha iyi yerlere gelmesi yoluna adayan Alison Green, ‘Kimse ofis işlerini yaptığı ya da tüm ofis arkadaşlarının doğum günlerini hatırladığı için prim kazanmaz ya da terfi etmez.’ diyor. Biz de ona hak veriyoruz! Siz measi arkadaşlarınız için kahve alıp diğer ofis işlerini yaparken, erkek meslektaşlarınız ne yapıyor? Odaklanmış bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.

Bu kadar iyi olmayı ve her şeye evet demeyi bırakın; sadece işinizin gerekliliklerini yerine getirin, hatta biraz ‘bencil’ olun.

Yazı: Ahsen Çelik
Kaynak: elle.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...