Suruç’ta Korkunç Saldırı

Share

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde parça tesirli bomba ya da intihar saldırısı şeklinde gerçekleştirildiği sanılan saldırıda 27 kişinin hayatını kaybettiği, 100’ün üzerinde yaralı olduğu belirtiliyor.

Saldırı sonrası korkunç görüntüler ortaya çıktı. Saldırıya bir canlı bombanın yol açmış olabileceği de belirtiliyor. Bölgeye Diyarbakır’dan çok sayıda kara ve hava ambulansı sevk edildi.

Saldırıda IŞİD ihtimali değerlendiriliyor. Suruç Kaymakamı patlamaya ‘intihar bombacısının’ yol açtığı ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Patlamanın, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının “Kobani’nin yeniden inşası” konusunda basın açıklaması yapmaya hazırlandığı sırada geldiği belirtildi.

Korkunç saldırı sonrası Başbakanlıkta kriz masası kuruldu. Olayı yakından takip eden Başbakan Davutoğlu ilk bilgileri Bakan Sabahattin Öztürk’ten aldı. Davutoğlu’nun talimatı üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bölgeye gidiyor.

Kaynak: BBC, Milliyet

You may also like...