Uğur böceği kanepeler

Share

Kraker, krem peynir, cherry domates ve zeytinin bir araya gelmesiyle oluşan Uğur Böceği Kanepeler, en sevimli atıştırmalıklar. Kısa zamanda hem göze hem de damağa hitap eden tatlar arıyorsanız bu kanepeler tam size göre!

Tarifi çok basit: Krakerleri bir tabağa dizin. Biz çörek otlu light krakerlerden kullandık. Hem light hem de tadı oldukça güzel. Krakerlerin üzerine krem peynir sürün. Daha sonra cherry domatesleri yarıdan kesin ve peynirli krakerlerin üzerine yerleştirin.

Daha sonra zeytinleri yarıdan bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Yarım zeytinleri de yarıdan keserek domateslerin hemen önüne yerleştirin. Kendileri uğur böceklerinin kafaları oluverdi.

Sırada çetrefilli bölüm var. Uğur böceklerinin üzerine bir çubuk yardımıyla zeytin ezmesinden benekler yapın. Biraz uğraştırıcı evet ama sonuç gördüğünüz üzere mükemmel.

Benekler de bitti, sıra geldi yeşilliklerle süslemeye… Biz dereotu kullandık. Siz maydanoz ya da nane yaprağı da kullanabilirsiniz.

Uğur Böceği Kanepelerimiz artık hazır. Dilek tutun ve yemeye başlayın! Afiyet olsun…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...