Suruç Sebebiyle Engellenen Twitter, Erişime Açıldı

Share

Türkiye’de aça kapana bir hal olan sosyal paylaşım sitesi Twitter, yeniden erişime açıldı.

Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) Genel Sekreteri Bülent Kent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç’taki terör saldırısı ve yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımlar dolayısıyla Twitter’a uygulanan erişim yasağının, Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldığını hatırlattı.

Mahkeme kararının erişim sağlayıcılarına iletildiğini ifade eden Kent, bunun ardından Twitter’in yeniden erişime açıldığını kaydetti.

Suruç Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusu üzerine terör saldırısına ilişkin görüntülere yayın yasağı getiren Suruç Sulh Ceza Hakimliği, sosyal paylaşım sitelerinden bu içerikler ile yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımların çıkarılmasına karar vermişti. Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından karar, ilgili işletmeye bildirilmiş olmasına rağmen içeriklerin yayınlandığının görülmesi üzerine Twitter’a erişim engellenmişti.

Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği ise söz konusu erişim yasağını kaldırmıştı.

AA

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...