Apple Watch Piyasanın %75’ini Ele Geçirdi

Share

Akıllı saat piyasasına neredeyse diğer tüm rakiplerinden sonra giren Apple, bu farkı çoktan kapatmışa benziyor.

Analistler tarafından yapılan açıklamaya göre Apple Watch satışları 4 milyona ulaşmış durumda. Bu rakam Apple Watch’un akıllı saat piyasasında %75’lik pazar payına ulaştığını gösteriyor.

Apple Watch bilindiği üzere giyilebilir teknoloji ürünleri arasında en popüler olan cihazlardan biri. Geçtiğimiz gün yayınladığımız Tim Cook’un Apple Watch için şu an 8500’den fazla uygulamanın kullanılabilir olduğunu açıklaması da Apple Watch platformunun ne denli büyük olduğunu anlatmaya yeterli. Şimdi ise Apple Watch’un akıllı saat piyasasındaki yeri hakkında yeni bilgiler geldi.

Bazı raporların Apple Watch satışlarının düştüğüne işaret etmesine rağmen cihaz, akıllı saat piyasasında açık ara önde görünüyor. Bazı analistlerin açıkladığı rakamlara göre Apple Watch şimdiye kadar satış noktalarına tam 4 milyon adet gönderilmiş ve bu da global akıllı saat piyasasında %75’lik bir pazar payına tekabül ediyor.

Bu rakamlar Apple Watch’un piyasayı adeta silip süpürdüğü yorumlarının yapılmasına neden olurken Apple, resmi rakamları açıklama konusunda sessizliğini koruyor. Analistler Apple Watch’a ait 2.85 milyon ve 6 milyonluk resmi olmayan satış rakamlarının ortalamasını alarak cihazın yaklaşık 4 milyon adet satıldığı kanısına varmışlar.

Tüm bu rakamlar hala söylenti olarak kalırken Apple CEO’su Tim Cook Apple Watch satışları için “kesinlikle beklentilerimizi karşıladı” açıklamasını yapmakla yetindi.

Shiftdelete

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...