Nefes Kesen 2015 Macaristan GP’sini Vettel Kazandı

Share

Formula 1’de 2015 sezonunun onuncu yarışı Macaristan Grand Prix’sini Ferrari’den Sebastian Vettel Kazandı.

Yarışa 3. sıradan başlayan Vettel, startta çok iyi kalkarak liderliği ele geçirdikten sonra rahat bir yarış çıkararak pit stoplardan sonra ve tüm olaylara rağmen yerini koruyarak zaferi kazanmayı başardı.

Vettel böylece bu sezon ikinci galibiyetini kazanırken kariyerinde 41. zaferini elde etmiş oldu. Vettel bu zafer ile en çok kazananlar listesinde 3. sıradaki Ayrton Senna’nın rekoruna ortak olmuş oldu.

Oldukça olaylı, bol kazalı ve cezalı geçen Macaristan’da Red Bull podyumu tamamlayan takım oldu. Daniil Kvyat yarışı 2. sırada tamamladı ve ilk defa podyuma çıkmayı başardı. Son anlarda Nico Rosberg ile temas yaşayan Ricciardo yarışı 3. sırada tamamladı. Böylece Red Bull bu sene ilk defa podyuma çıktı.

Özellikle Mercedes’in bol sorun yaşadığı Macaristan’da Renault motorlu araçlar zirveye yükseldi. Red Bull pilotlarının podyumda yer aldığı yarışta Toro Rosso’dan Max Verstappen 4. olarak kariyerinin en iyi sonucunu elde etti.

Sorunlu bir sezon geçiren McLaren-Honda, Macaristan’da hiç beklemediği bir şekilde çifte puan kazandı. Fernando Alonso 5. olarak bu sene en iyi sonucunu elde ederken takım arkadaşı Jenson Button 9. sırada yarışı tamamladı.

Şampiyona lideri Lewis Hamilton için kabus gibi geçen yarış son dakikalarda mutlu sonla bitti. Yarışa ilk sıradan başlayan Hamilton, startta yavaş kalmasının ardından ilk turda 10. sıraya kadar geriledi. İlk pitlere kadar yükselmeyi başaran Hamilton 4. sıraya kadar çıkmayı başardı. Ancak Nico Hulkenberg’in ön kanadının kırılmasıyla piste giren güvenlik aracından sonra yarışın kaderi Hamilton için bir daha değişti. Galibiyet parolasıyla yarışa yeniden başlayan Hamilton, önce Ricciardo’ya geçildi ve pozisyon kaybetmeye başladı. Daha sonrasında ceza alarak daha da gerileyen Hamilton 13. sıraya kadar düştüğü yarışı 6. sırada tamamlamayı başardı.

Grand prix’nin tüm sonuçları şöyle:

TRF1

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...