Miss Kekik: Torta Caprese Al Limone

Share

Geçenlerde yaptığım çikolatalı bademli keki o kadar çok beğenildi kendimi geliştirmek için farklı versiyonlarını denemeye karar verdim.

İyi ki de öyle yapmışım. İnternette yaptığım araştırmalara göre bir de limonlusu çok tutuluyormuş. Limonlu ve beyaz çikolatalı olan versiyonu da mevcut ancak ben bugün labne peyniri ile yaptım. Sonuç mü-kem-mel!

Bu kekin en güzel yanı içinde un yok. Un yerine bademi un haline getirip kullanıyoruz. Hele de çiğ badem az kavrulup o nefis kokusu ortaya çıktıysa bu kek yiyenlerin aklını başında alacak şimdiden söylüyorum.

Malzemeler

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Badem Unu (Yoksa kendiniz mutfak robotunda yapabilirsiniz özellikle de kabuklarını soymayın)
200 Gr Labne Peyniri (Mascarpone peynirim yoktu)
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi
100 Gr kadar Eritilmiş Tereyağ (Ben genelde yağı hep az kullanıyorum)
1 Tatlı Kaşığı Sirke (farketmez)

Yapılışı

Yumurtaların beyazı ve sarısını ayırın. Yumurtaların beyazını sirke ile kar gibi olana dek çırpın ve bırakın. Diğer kapta yumurtaların sarısını şeker ile çırpın ve içine eritilmiş tereyağ, limon suyu ve kabuklarını sonrada labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin. Badem ununu ve kabartma tozunu da ekleyin. hamur karışımına yumurtanın akını döküp bir spatula ile yukarıdan aşağıya hareketlerle yumurta akını söndürmeden bir güzel karıştırın ve yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli fırın kabına dökün. Ben 170 C de yaklaşık bir saat pişirdim. İlk 20 dakikadan sonra fırının kapağını açıp üstüne bir alüminyum folyo ile örttüm böylece üstünün yanmasını da engelledim.Yapımı çok basit ama leziz bir İtalyan lezzeti oldu.

Afiyet olsun!

Canan Yaman

Canan, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Kendisi çok bir kitap sever, yemek sever ve hayat sever. Yemek bölümümüzün Miss Kekik’i olarak Serinletici'de eşsiz tarifleri ile her hafta katkıda bulunuyor. Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me. - Audrey Hepburn

You may also like...