Turistlere Hastane Tesadüfü

Share

Antalya’nın Alanya ilçesi, Rus ve Kazak iki kadın turistin karıştığı büyük bir hastane tesadüfüne sahne oldu.

Aynı günde farklı yerlerde geçirdikleri kazalarda sağ ayak kemiklerinde kırık tespit edilen Rus ve Kazak kadın turistler, kaldıkları hastanede doğum günlerini de birlikte kutladı. Her iki kadının da benzer ilaçlara alerjileri olduğu ortaya çıktı.

Alanya’da tatil yapan Rus gazeteci 50 yaşındaki Olga Kustova kaldığı otelin havuzunda, avukat 27 yaşındaki Aliya Sagyndkova ise elektrikli bisikletten düşerek yaralandı. 24 Temmuz’da farklı noktalarda kaza yapan Kustova ve Sagyndkova, Alanya Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Her ikisinin de sağ ayak kemiklerinde kırık oluşan tatilcilerin aynı ilaçlara karşı alerjileri olduğu ve aynı gün doğdukları ortaya çıktı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Benzerlikler karşısında şaşıran doktorları, iki tatilci için sürpriz doğum günü yapmaya karar verdi. Sürpriz karşısında şaşıran Olga Kustova, Türkiye’ye 50’nci yaş gününü kutlamak için geldiğini söyledi. Kustova, “Benim için gerçekten değişiklik oldu. Yabancı ülkede bu şekilde bulunmak zor bir durum ama bugün çok mutluyum. Burada çok yardımsever insanlar var. Bu yüzden herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya her zaman tatile gelmeye devam edeceğim” dedi.

TESADÜFLER SİLSİLESİ

Başhekim Yardımcısı Dr. Okan Badıllıoğlu da iki hastanın ortak noktaları olduğunu belirterek, “İkisinin de doğum günleri bugün, ikisi de doğum günlerini kutlamak için ilçeye geliyor. Ancak aynı gün ikisi de kaza geçiriyor ve hastanemize geliyor. İkisi de aynı serviste yatırılıyor ve ikisinin de aynı kemiklerinde kırıklar mevcut. İkisinin de benzer ilaçlara alerjileri var” diye konuştu.

DHA

You may also like...