Honda Jazz Yenilendi

Share

Honda’nın küçük sınıf temsilcisi Jazz yenilendi. Oldukça fazla fanatiği bulunan model artık daha seçkin bir görünüme sahip.

Özellikle yepyeni krom ön panjur tasarımı sayesinde bu seçkinlik desteklenmiş. Ancak aracın geneline hakim olan değişim esas olarak iç kısımda daha da öne çıkıyor. Büyüyen boyutlar ve optimize edilen ölçüler sayesinde Honda Jazz’ın iç kısmı artık daha geniş. Ayrıca özellikle arka koltuk sırasının değişken yapısı sayesinde her türlü yükleme kombinasyonu uygulanabiliyor.

Ön yolcu koltuğunun bile tam yatırılabilmesi sayesinde ise gecelik konaklama bile zor durumlarda mümkün görünüyor. Kokpit ise standart olarak sunulacak 5 inch renkli ekran sayesinde ve yeni tasarımı ile çok daha modern bir görünüme sahip. 7 inch renkli ekran ise isteğe bağlı olarak alınabilecek.

Kullanılacak motor ise Japon markanın tutuculuğa devam ettiğini gösteriyor. Turbo besleme maalesef yine yok. 1.3 litre hacminde atmosferik benzinli motor 101hp güce sahip ve ancak 123nm tork üretebiliyor. Bu motor hacmine göre oldukça verimli olsa da üretilen güç yaklaşık 6000 devir/dakikada elde edilebiliyor. Rakiplerinin turbo beslemeyi tercih etmesi sayesinde üretilen tork çok daha yüksek ve düşük devirlerde elde edilebiliyor. Bu handikap Jazz satışlarında olumsuzluğa neden olabilir.

Sekiz Silindir

You may also like...