Nokia, Meizu Ortaklığıyla Dönecek

Share

Mobil bölümünü Microsoft’a satan Nokia, 2016 yılında kendi ismiyle geri dönüşe hazırlanıyor.

iOS ve Android cihazlar karşısında yetersiz kalıp akıllı telefon çağında yok olan Nokia, Microsoft ile olan anlaşması gereği 2016 yılına kadar akıllı telefon piyasasına giremiyor.

Nokia, geri döneceğini açıkladıktan hemen sonra “Hoş geldin Nokia” diyen Meizu ayrıca gizemli bir görüntü paylaştı. Yayınlanan görüntüde Nokia’nın efsane telefonu 1100’a gönderme yapılırken, ayrıca Nokia’nın eski modellerinde kullanılan ekranda 716 sayısını görüyoruz.

İddialara göre bu sayı 16 Temmuz tarihini işaret ederken, iki firma bu tarihte ortaklıklarını açıklayacak. Bir diğer iddia ise ikilinin 2016’nın 7. ayında bir telefon duyuracağı yönünde.

Nokia’nın akıllı telefon üretiminde seçeceği teknoloji ortağı büyük olasılıkla Meizu olacak. Ancak burada kafa karıştıran nokta ise Nokia tarafından yapılan açıklamada dünyaca ünlü partner’in karşımıza Meizu olarak çıkacak olması. Zira Meizu henüz dünya çapında pek iyi bir üne sahip değil.

Bu konuda Finli teknoloji firması Nokia ne yapacak henüz beklemekten başka yapacak bir şeyimiz gözükmüyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...