Windows 10 Yayınlandı! Ücretsiz Olarak Nasıl Yükleyeceksiniz?

Share

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 yayınlandı.

Microsoft, uzun süredir test ettiği yeni işletim sistemi Windows 10 için geri sayımını tamamladı ve Windows 10 güncellemesini kullanıcılarına sundu.

Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sahiplerinin ücretsiz olarak yükleyebildiği Windows 10 güncellemesi kademeli olarak indirilebiliyor. Peki, performans ve tasarımsal açıdan olmak üzere birçok yeniliği barındıran Windows 10 nasıl yüklenir?

Windows-10

Eğer lisanslı Windows 7, 8 veya 8.1 işletim sistemine sahipseniz ve Windows 10 için rezervasyon yaptırdıysanız; Denetim Masası>Windows Update bölümünden veya Mağaza uygulamasınından güncelleştirmeleri denetle diyerek Windows 10’u yükleyebilirsiniz. Eğer Windows 10 güncellemesi görünmüyorsa biraz daha beklemeniz gerekiyor. Çünkü az önce de belirttiğimiz gibi bu güncelleme kademeli olarak sunuluyor.

Windows 10 güncellemesi 3 GB boyutunda. Güncellemeyi yüklemek için bilgisayarınızda 3 GB’dan fazla yer olması gerekiyor. Eğer Windows’u 32 GB SSD’ye yüklediyseniz; Windows 10 güncellemesi için bazı uygulamaları silmeniz gerekebilir.

Eğer Windows 7, 8 veya 8.1 işletim sistemine sahip değilseniz Windows 10 için önümüzdeki aylarda kutulu sürümler de yayınlanacak. Mağazalardan Windows 10’u satın alarak bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Windows 10 güncellemesinin C:\$Windows.~BT dosya konumuna indiğini belirtelim.

Shiftdelete

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...