Sony’i Yine PlayStation Sırtladı

Share

Sony, uzun süren zarar açıklamalarının ardından nihayet kar etmeye başlamış durumda. 2015 2. çeyrek finansal raporları, Sony için oldukça parlak!

Köklü Japon firmalarından olan Sony, işlerin kötüye gitmesi üzerine önlem olarak başta Vaio markasını satmış ve bilgisayar pazarından böylelikle çekilmişti. Ancak çeşitli satılan bölümlerin ardından Sony, Xperia ailesiyle de istediği başarıyı yakalayamamıştı. Nitekim Sony’den 2015 ilk çeyreğinde 1 milyar doların üzerinde zarar açıklanmıştı.

Sony, zararı kapatıp kar elde etmeye başladı!

Ancak son gelen 2015 ikinci çeyrek raporları ile Sony, yeniden yükselişe geçmeye başlamış ve 1,1 milyar zarar ettiği önceki çeyreğe oranla, büyük kâr elde etmeyi başarmış!

Facebook, Samsung ve LG’nin ardından Sony de 2015 ikinci çeyrek finansal raporlarını yayınladı. Yayınlanan bilgiler ışığında Sony’nin ikinci çeyrekte yaklaşık 784 milyon dolar kâr elde ettiği anlaşılıyor. Gelirlerine kıyasla Sony’nin kâr oranının yüksek olduğu da dikkat çeken noktalar arasında…

Xperia’dan zarar devam ediyor!

Sony

Buna karşın ne yazık ki Sony, elde ettiği bu kâr paydasına Xperia modellerini ekleyememiş. Öyle ki Sony mobil taraftan yaklaşık 180 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

Bunların dışında Sony, en çok kâr ettiği bölümü Playstation tarafı olarak gösteriyor. Zira PS4 satışları 25 milyonu geçmiş durumda. PS4 ile beraber PS Plus ve diğer donanımlarla da PS4 gelirleri %12 artış göstermiş.

Öte yandan Sony firmasını güldüren alanlar ise yazılım ve sensör bölümleri oluyor. Bilindiği gibi Sony, aralarında dev isimlerinde olduğu birçok akıllı telefon üretici firmaya kamera sensörü tedarik ediyor. Böylelikle Sony, bu bölümlerin kârlarını da firmaya katmayı başarmış.

news_2-sony-2015-2-ceyrek-sonuclari-sony-gelirleri-artti-2015

Öyle görünüyor ki şu an Sony, sadece Xperia cephesinden muzdarip… İlerleyen dönemlerde Xperia Z5 ile de Sony’nin farklı stratejilerle birlikte, en azından zararı kapatmak için farklı adımlar atacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...