Yaramaz Çocuğunuz CEO Olabilir!

Share

Belki şu an sizi çileden çıkartan davranışlar sergiliyor olabilir ancak çocuklardaki yaramaz davranışlar bambaşka bir şeyi daha işaret edebilir.

Çocuğunuz yaramaz ise bu onun ileride iş hayatında başarılı olacağı anlamına gelebilir. Ancak uzmanlar, yaramazlık yapan çocuklara taviz verilmemesi konusunda da uyarıyor.

ABD’de Kansas Eyalet Üniversitesi’nden psikologların yaptığı bir araştırmaya göre çocukken kötü davranışlar sergileyenler ileriki yaşlarda iş hayatında yüksek mevkilere geliyor.

13 bin kişinin üzerinde yapılan testlerde DAT1 genine sahip çocukların okuldan kaytarmak gibi şiddet içermeyen davranışlar sergilerken, hayatlarının daha sonraki yıllarında şirketlerin başına ya da işyerlerinde önemli pozisyonlara geldiği tespit edildi.
Psikologlar bu gene sahip olanların sınırları zorlamayı erken yaşlarda öğrendiğini kaydetti. Araştırmada bunun ev ve aile içinde olumsuz davranışlar sergileyen çocuklar için geçerli olabileceği, dışarıda arkadaşlarıyla sorun yaşayanların iş hayatına atıldığında başarılı olmasının zor olduğu belirtildi.

NTV

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...