2016 Oscar’larına Kimler Aday Olabilir?

Share

Evet farkındayız, 2016 Oscar’larına daha neredeyse altı ay var ancak iddialı filmler için bu süre, sadece beklenmesi gereken bir zorunluluk da olabilir.

İşte TimeOut London’ın seçtiği ve CNN’in derlediği 2016’da Oscar’ı alması muhtemel o isimler…

Johnny Depp

Boston’lı ganster Whitey Bulger’ı canlandırdığı “Kara Düzen” filmi için büyük fiziksek değişimler yaşayan Johnny Depp de güçlü Oscar adayları arasında.

Eddie Redmayne

Ünlü fizikçi Stephen Hawking’i canlandırdığı “Her Şeyin Teorisi” filmi ile bu sene Oscarı kazanan Eddie Redmayne, önümüzdeki yıl da oldukça iddialı. Tarihin ilk cinsiyet değiştirme ameliyatını olan kişiler arasındaki Danimarkalı ünlü ressam, Einar Wegener’in (sonraki adı ile Lili Elbe) hikayesini anlatan filmde Redmayne, ünlü ressamı canlandırıyor. Oscar’ı kapamasa bile Redmayne’in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Meryl Streep

16 Oscar adaylığı ve 3 Oscarı bulunan, Oscar tarihinin en çok aday oyuncularından Meryl Streep, rock yıldızı kadın rolü ile listesine yeni bir adaylık ekleyecek gibi…

Jennifer Lawrence

Çocuklu bir kadının iş kadını yükselişini anlatan, gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde başrolde yer alan Jennifer Lawrence’ın adaylığı çok büyük ihtimal olarak görülüyor.

Michael Fassbender

Shakespeare’in Macbeth adlı eserinden uyarlanan filmde Macbeth’i, Apple kurucusu Steve Jobs’un biyografik filminde de Jobs’u canlandıracak olan Fassbender, en iddialı Oscar adayları arasında.

Tom Hiddleston

Country müzik şarkıcısı Hank Williams’ı anlatan biyografik filmde sanatçıyı canlandıran Tom Hiddleston, Oscarı alamasa da adaylığı bekleniyor.

Tom Hardy

Efsane filminde 60’lı yılların ünlü ganster ikizleri Roonie ve Reggie Kray’in ikisine birden hayat veren Hardy, bir filmde iki rolü canlandırarak diğer adayların önüne geçecek gibi gözüküyor.

Carey Mulligan

Kadınların oy kullanma hakkı konusundaki mücadelesini anlatan “Suffragette” filminde yer alacak olan Carey Mulligan’ın, dönem filmlerinden hoşlanan Oscar jürisinin dikkatini çekmesi bekleniyor.

Tom Hanks

2 Oscar ödüllü Tom Hanks, Steven Spielberg’ün casus draması “Casus Köprüsü” ile yeni bir Oscar ekleyebilir.

Sandra Bullock

Aynı adlı belgeselden çekilecek olan “Our Brand is Crisis”, Sanra Bullock’a üçüncü adaylığını getirecek gibi gözüküyor.

Cate Blanchett

68. Cannes Film Festivali’nin ilgi çeken yapımları arasında yer alan Blanchett’in performansından övgü ile söz edilmişti. Bu da Oscar adaylığı için önemli bir şans olarak değerlendiriliyor.

Leonardo DiCaprio

Oscar jürisi tarafından performansları her zaman göz ardı edilse de Leonardo DiCaprio “Diriliş” adlı filmi ile hala çok iddialı.

Bryan Cranston

Senaryo yazarı Dalton Trumbo’nun hayatını anlatan filmde yazarı canlandıran Cranston, usta oyunculuğu ve akademi jürisinin biyografilerden hoşlanması göz önüne alınınca aday olması muhtemel kişiler arasında yer alıyor.

Marion Cotillard

Edith Piah’ı canlandırdığı film ile Oscarı kucaklayan Fransız aktris Marion Cotillard, rol arkadaşı Michael Fassbender gibi aday olması muhtemel isimler arasında.

Matt Damon

Mars’ta ekibi tarafından terk edilen NASA astronutu rolü ile çoğu sahnede tek başına performans sergileyecek olan Damon, sinema eleştirmenlerinin potansiyel aday listesinde yer alıyor.

Ben Foster

Ben Foster, sporcu Lance Armstrong’un hayatını canlandırarak, biyografik filmlerden hoşlanan akademinin ilgisini çekebilir

Brie Larson

Küçük oğlu ile bir odaya hapsedilen annenin hikayesinin anlatıldığı filmde başrolde yer alan Brie Larson, adaylık potansiyeli olan oyuncular arasında.

Robert Redford

CBS sunucusu Dan Rather’ın kanaldaki son günlerini anlatan film, Redford’a yeni bir ödül kazandırabilir.

Charlize Theron

“Mad Max: Öfkeli Yollar”daki etkileyici performansı Theron’a “Cani” filminden sonra yeni bir Oscar kazandırabilir.

Harrison Ford

Star Wars: Güç Yükseliyor ile yeniden seriye dönen Ford diğer adaylar arasında çok düşük ihtimal olarak kalsa da listedeki yerini alıyor.

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...