Güneş Dost Mu, Düşman Mı?

Share

Vücutta çok sayıda işlevi bulunan D vitamini açısından gerekli olan güneş ışınlarına aşırı maruz kalmak ciddi riskleri de beraberinde getiriyor. Güneşin, cildi erken yaşlandıran en önemli dış faktör, UV ışınlarının da deri kanserinin en önemli nedeni olduğu gerçeğinden hareketle, koruyucu kremlerin ve nemlendiricilerin ihmal edilmemesi büyük önem taşıyor.

Güneş koruyucuların, nemlendiriciden sonra ve makyaj malzemelerinden önce kullanılması öneriler arasında. En az 30 faktör içeren bu ürünleri güneşe çıkmadan 30 dakika önce uygulamak en doğru yaklaşım. Ayrıca yağlı, beyaz renk bırakan, porları tıkayan ve terle akan koruyuculardan kaçınmak gerekiyor.

Yazın vücudun suya daha çok ihtiyacı olduğu da göz ardı edilmemeli. Terle kaybedilen suyu bol sıvı tüketerek geri kazanmak, hem vücut hem de cilt sağlığı açısından gerekli.

Susuzluğu gidermenin diğer bir yolu da her gün en az bir kez duş almak. Ayrıca deri soyucu maskeler uygulamak, böylece cildi ölü hücrelerden ve kuruyan üst tabakadan arındırmak da yazın cilt bakımının önemli ayaklarından biri.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...