Kraliyet Ailesinden ‘Prens George’ Uyarısı

Share

İngiltere kraliyet ailesi, tahtın ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Cambridge Düşesi Kate’in ilk çocukları Prens George’un, paparaziler tarafından sürekli takip edilmesinden duyduğu rahatsızlığı bildirerek, ailenin özel hayatına saygı duyulması için bir uyarı mektubu yayımladı.

Açıklamada, iki yaşındaki Prens George’u izinsiz fotoğraflamak isteyen paparazilerin “kullandığı taktiklerin giderek tehlike yaratmaya” başladığı vurgulanarak, bazı paparazilerin “sınırı geçtiği” belirtildi.

Saray, geçen hafta “çok da olağan dışı olmayan ancak rahatsızlık verici” bir olayın ardından medyaya çağrı yapılması kararı alındığını aktardı. Buna göre, kraliyet üyelerine koruma sağlayan polisin, geçen hafta küçük prensi görüntülemek isteyen bir fotoğrafçıyı, kiralık bir aracın bagajında gizlenmiş halde bulduğu bildirildi.

Basının, izinsiz çekilen hiçbir fotoğrafı basmaması ve ailenin özel yaşamına saygı duyması çağrısında bulunulan mektupta, her bir ebeveyn gibi, William ve Kate’in de çocuklarının fotoğraflarını paylaşmaktan hoşlandığı ancak yine her bir anne baba gibi, özellikle yabancıların izinsiz olarak çocuklarının fotoğrafının çekmesine karşı duracağı belirtildi.

Öte yandan, geçen Ekim ayında, bir paparazinin Londra’nın merkezindeki bir parkta Prens George ile bakıcısının yakınında görülmesinin ardından, kraliyetten söz konusu fotoğrafçıya “takibe son ver” uyarısı yapılmıştı.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...