Times Meydanı’nda Tarihi Öpücük!

Share

New York’un Times Meydanı’nda yaklaşık 200 çift aynı anda öpüşerek hem II. Dünya Savaşı’nın bitişinin 70’inci yılını kutladı hem de o dönemle özdeşleşen ünlü fotoğraf karesini yeniden canlandırdı.

Savaşın bittiği 14 Ağustos 1945’de Amerikalı foto muhabiri Alfred Eisenstaedt, Times Meydanı’nda bir denizci askerini beyaz hemşire kıyafeti içindeki sevgilisini tutkuyla öperken fotoğraflamıştı. Savaşın bitişini simgeleyen bu fotoğraf “Times Meydanı’nda V-J Günü (Japonya’ya Karşı Zafer Günü)” olarak ikonlaşmıştı.

New York’taki etkinliğe katılan çiftlerden bazıları fotoğraftaki gibi denizci ve hemşire kıyafetleri giydi. Bu fotoğraf etkinliği II. Dünya Savaşı’nda görev yapan askerlerin onuruna altıncı kez düzenleniyor.

14 Ağustos 1945 gününün akşamı Times Meydanı’nda savaşın sona erişiyle ilgili gelişmeleri öğrenmek için 2 milyondan fazla kişi toplanmıştı. Bu sırada Eisenstaedt’ın çektiği fotoğraf yaklaşık bir hafta sonra ilk kez “Life” adlı bir dergide yayınlanmıştı.

Ancak Eisenstaedt fotoğrafını çektiği çiftin adını sormamıştı. Fotoğrafta yüzleri görünmeyen çiftin kimlikleri bugün hala bilinmiyor.

Kaynak: T24

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...