Spor Gündemi: Şölen Başladı

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ŞÖLEN BAŞLADI

75 günlük hasret sona erdi ve yıldız isimleriyle Spor Toto Süper Lig heyecanı başladı. 14 Ağustos Cuma günü Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla başlayan heyecan, bugün oynanacak olan Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor maçıyla tamamlandı.

Kanarya’dan rahat başlangıç

Spor Toto Süper Lig’in açılış maçında evinde Eskişehirspor’u konuk eden sarı-lacivertliler, Sow ve Fernandao’nun golleriyle sahadan 2-0’lık üstünlükle ayrıldı. Maçın ikinci yarısında Eskişehirspor’dan Goran Causic kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe’nin yeni transferleri Ozan Tufan ve Volkan Şen kadroda yer almazken, Robin Van Persie maçın ikinci yarısında oyuna dahil oldu.

Aslan tat vermedi

Sezon öncesi kadrosunu rakipleri kadar güçlendiremeyen ve oynadığı futbolla eleştirilere maruz kalan Galatasaray, ligin ilk haftasında Sivasspor’la deplasmanda 2-2 berabere kaldı. İlk yarısını 1-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısının hemen başında da penaltıdan gelen golle 2 farklı yenik duruma düşen sarı-kırmızılılar, maça yedek başlayan ve ikinci yarı oyuna dahil olan Burak Yılmaz ve Lucas Podolski’nin golleriyle skoru eşitledi ve sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.

Cenk Tosun Show yaptı, Kartal liderliğe uçtu

Oğuzhan’ın önderliğindeki Beşiktaş Cenk Tosun’un hat trick yaptığı maçta Mersin İdmanyurdu’nu 5-2 mağlup ederek galayı şovla yaptı. Kara Kartal lig tarihindeki 1000. zaferini havalı skorla aldı. Şenol Güneş’in öğrencileri, bu sonuçla liderlik koltuğuna da oturdu. Beşiktaş’ın diğer iki golünü Olcay Şahan ve Kerim Frei kaydederken, ev sahibi ekibin golleri Nakoulma’dan geldi.

Eto’o bitmez, bitirir!

Ligin ilk haftasında deplasmanda Başakşehir’le karşılaşan Antalyaspor, yıldız ismi Samuel Eto’nun harika iki gol attığı maçtan 3-2’lik galibiyetle ayrılarak lige 3 puanla başladı.

Transfer gündemi hala yoğun

Süper Lig başlasa da özellikle 3 büyüklerin transfer gündemi bir hayli yoğun. Galatasaray için Zlatan İbrahimovic iddiaları devam etse, Burak Yılmaz için West Ham’ın bir teklif yaptığı ve golcü oyuncunun yönetimin isteği doğrultusunda Sivas maçına yedek başladığı düşünülüyor. Bunun dışında sarı-kırmızılıların stoper ve sağ beke takviye yapması beklenirken, yönetimin herhangi bir girişiminin olmaması taraftarların tepkisini çekiyor. Yedek kaleci konusunda Eskişehirspor’ dan Boffin ile görüşen sarı-kırmızılıların son olarak Beşiktaş’tan Cenk Gönen’le de anlaştığı iddia edildi ancak Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş bu iddiayı yalanladı.

Fenerbahçe, Ozan Tufan ve Volkan Şen transferleriyle Bursaspor’dan dördüncü transferini gerçekleştirirken, sarı-lacivertlilerin, Valencia’da forma giyen Fransız asıllı Cezayirli orta saha oyuncusu Sofiane Feghouli’nin transferinde de sona yakın olduğu bildirildi.

Beşiktaş’ın Gökhan İnler için girişimleri sürse de ortaya son olarak Lucas Leiva ismi atıldı.

Bunun dışında Antalyaspor’un İsviçreli stoper Phillip Senderos’la anlaşmak üzere olduğu gelen haberler arasında. Bursaspor, Macar futbolcu Balasz Dsudzsak’la anlaştı. Yeşil-beyazlıların ayrıca Club Brugge’nin forveti De Sutter ile anlaştığı belirtildi.

Çılgın finalde gülen Barcelona

Gürcistan’ın Tiflis kentinde oynanan UEFA Süper Kupa finali büyük heyecana sahne oldu. Karşılaşmanın başında gelen karşılık frikik golleriyle, heyecan katsayısının sınırlarının zorlanacağı belli olurken, oyunun ikinci yarısında durumu 4-1’e getiren Barcelona maçı kazandım havasına girdi.

Ancak Sevilla’nın inanılmaz geri dönüşüyle skor 4-4’e geldi ve uzatmalara geçildi. İkinci uzatma devresinin sonlarına doğru Messi’nin serbest vuruş sonrası çektiği topu iyi takip eden Pedro, kalecinin sektirdiği topu ağlara gönderdi ve takımına kupa zaferini getirdi.

Chelsea’de kazan kaynıyor

İngiltere Premier Lig’in ikinci haftasında Manchester City sahasında konuk ettiği Chelsea’yi 3-0 mağlup etti.

İngiltere Premier Lig’in 2. haftası dev bir mücadeleye sahne oldu. Etihad Stadı’nda manchester city ile Chelsea kozlarını paylaştı. Manchester City, mücadeleyi 3-0 ile kazanarak ‘şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyim’ mesajını verdi. Mücadelenin ilk dakikasından itibaren oyunun kontrolünü eline alan Manchester City’ye galibiyeti getiren goller, 32. dakikada Sergio Agüero, 79. dakikada Vincent Kompany ve 85. dakikada Fernandinho’dan geldi. Geçen hafta açılış maçında Swensea ile 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybeden son şampiyon Chelsea ise, 2 hafta sonunda 1 puanda kaldı ve hayalkırıklığı ile lige başladı. Öte yandan Chelsea, 1998-99 sezonundan bu yana ilk kez, ilk 2 haftada 3 puanla tanışamamış olurken; City de 92 yıl sonra evinde Chelsea’ye 3 gol atmış oldu.

Mavilerde bunun dışında bir de doktor Eva Carniero krizi yaşanmakta. Swensea maçının son dakikalarında 10 kişi kalan Chelsea’de, sakatlanan Hazard’ın yanına giderek, oyuncunun tedavisini kenarda gerçekleştirdiği için Mourinho tarafından tepki çeken ve Portekizli teknik adam tarafından takımla sahaya çıkması, antrenmanlara katılması ve takımla aynı otelde kalması yasaklanan kulüp doktoru Eva için, son olarak eski sevgilisinin açıklamaları manşetlere çıktı.

Öte yandan Eva Carniero’ya ağır yaptırımlar uygulayan Chelsea Menajeri Jose Mourinho’ya, İngiltere Spor Doktorları Birliği’nden kınama yazısı geldi.

Altyapıda tarihi zaferler

Litvanya’da düzenlenen Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda, Yıldız Milli Basketbol takımımız üçüncü oldu. Millilerimiz İspanya’yı 83-72 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Yıldız Erkek Milli Takımımızın, Litvanya’da düzenlenen Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda madalyaya uzanmasının ardından ülke basketbolumuz bir önemli başarının altına daha imza attı.

Millilerimiz, tarihinde ilk kez altyapılarda tüm kategorilerde madalya alma başarısı gösterdi.

2015 yazında Ümit Erkek Milli Takımımız İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı üçüncü sırada tamamlarken, bronz madalyanın sahibi oldu.

U19 Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden U19 Milli Takımımız ise Yunanistan’da organize edilen turnuvayı üçüncü sırada noktaladı. 2015 yazındaki ikinci bronz madalyamız ülkemize gelirken, bu kategoride de Ay Yıldızlılarımız ilk kez kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

Yunanistan’da düzenlenen bir diğer turnuvada Ay Yıldızlılarımız bir kez daha kürsüye çıkma ­başarısı gösterdi. Genç Millilerimiz, ev sahibi Yunanistan ile finalde karşı karşıya geldi ve turnuvayı gümüş madalyayla noktaladı.

Son olarak madalya zincirini oluşturan Yıldız Milli Takımımız, Litvanya’da düzenlenen Yıldız Erke

 

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...