Hazine Avcıları 300 Yıllık Gizemi Çözüp Milyoner Oldu

Share

ABD’li hazine avcıları 300 yıl önce batan İspanyol gemisini ve içindeki hazineyi bularak, hem geminin akıbetini keşfetti hem de milyoner oldu.

1715 yılında yaşanan kasırganın verdiği zarar neticesinde battığına inanılan ve kesin akıbeti bugüne kadar çözülemeyen İspanyol gemisi tam 300 yıl sonra ABD’nin Florida eyaleti açıklarında keşfedildi.
300 yıllık gizemi çözerek geminin battığı noktayı belirleyen hazine avcıları, batıktan çıkarttıkları 350 antik altın ile de bir servetin sahibi oldu.

Yıllar önce hazine avcılığına hobi olarak başladıklarının altını çizen  ekip, 4.5 milyon dolar (13 milyon TL) değerindeki altının sadece yüzde 20’sini alabilecek.

Ekip adına açıklama yapan 51 yaşındaki William Bartlett, batığın yerini belirledikten sonra 5 gün süren bir çalışma yürüttüklerini ve bu esnada tarihi eserlere zarar verilmediğini açıkladı.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...