Papağan Gözaltına Alındı!

Share

Hindistan’ın Maharaştra eyaletinde bir papağan, yaşlı bir kadına “hakaret ettiği” gerekçesiyle polis tarafından “gözaltına alındı.” Hindistan’da yaşayan bir kişi, 85 yaşındaki üvey annesine küfretmesi için eğittiği papağanıyla birlikte karakolluk oldu.

Çandrapur kentinde yaşayan Sureş Sakharkar, “Hariyal” isimli papağanına küfürlü kelimeler öğretti ve bu sözleri üvey annesine karşı kullanması için kuşu iki yıl boyuncu eğitti.

Bunun ardından kuşun her gördüğünde kendisine hakaret içeren kelimeler sarf ettiğini belirten 85 yaşındaki üvey anne Janabai Sakharkar, polise şikayette bulundu. Kadının şikayeti üzerine polis, yaşlı kadını, üvey oğlu Sureş’i ve papağanı karakola getirdi.

Yaşlı kadın, polise verdiği ifadede, “İki yıldır taciz ediliyorum. Beni her gördüğünde edepsiz laflar ediyor. Bu yüzden son iki yılda üç kez şikayette bulundum. Bu papağana el koyulması gerekli” dedi. Polis yetkilileri, yaşlı kadın ile üvey oğlu arasında arazi ve mülk anlaşmazlığı olduğunu belirtti.

Papağan, yaşlı kadının ruhsal durumuna zarar verdiği gerekçesiyle Orman Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Bir polis yetkilisi, ayrıca, “Papağanı dikkatlice takip ettik ama karakoldayken ağzından tek bir söz bile çıkmadı” diye konuştu.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...