Yüzünüz Sağlığınızı Yansıtıyor

Share

İster makyaj yaparken, ister saçımızı düzeltirken bir şekilde aynada kendi yüzümüze her gün bakıyoruz. Aynaya bakarken yüzümüzün aslında ne kadar sağlıklı olduğumuzu yansıtabileceğini düşünüyor muyuz?

Yazıyı okumaya devam edin ve yüzünüzün sağlığınız hakkında neler söylemeye çalıştığını öğrenin:

Çatlayan Dudaklar

Soğuk ve kuru havalarda dudakların çatlaması oldukça yaygındır ancak bu acı veren durumun başka sebepleri de olabilir. B Vitamini eksikliği de, açısal kilitis olarak da bilinen ağzın kenarlarına doğru dudakların çatlamasına sebep olur. Sorun, alerjiden enfeksiyona çeşitli diğer hastalıklara işaret ediyor olabilir; doktorunuza göstermeniz en doğrusu olacaktır.

İnce Kaşlar

Kaşlarınızın zamanla incelip büzüştüğünü fark ediyorsanız bu bir tiroid problemine işaret ediyor olabilir. Kaşların dış kenarından dökülmesi hipotiroidizmin erken bir belirtisi olabilir.

Gözlerde Sararma

Çoğu insan gözlerinin beyazı sararsa fark edeceğini düşünür ancak bu bazen fark edilemeyebilir. Gözlerde sararma genelde karaciğer problemlerinden kaynaklanan sarılığın belirtisidir. Eğer karaciğerinizde bir hastalık varsa kan hücreleri deforme olduğunda üretilen sarı pigment salgılanamaz ve bu vücudunuzda üretilmeye başlayarak gözlerinizin sarı olmasına sebep olur.

İris Çevresinde Beyazlık

İris, gözün renkli kısmıdır ve normalde gözün beyaz kısmıyla iris arasındaki çizgi keskindir. Daha yaşlı insanlarda bu renkli halkanın dış kısmının çevresinde bulanık, beyaz bir çizginin belirmeye başlaması normaldir. Buna arkus senilis denir. Ancak daha genç insanlarda bu durum endişelenmeniz gereken bir kolesterol yüksekliğine işaret ediyor olabilir. Eğer yalnızca bir tarafta oluşuyorsa bu bir damar sorununa işaret ediyor olabilir.

Kaynak: Cosmopolitanturkiye.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...